Danska Elitloppsdrömmar

185

danmark_elitloppet

I fjol vann han silverdivisionsfinalen under elitloppshelgen.
I år kan danske O’Grady vara en häst för det allra största loppet.
– Det är många som pratar om Elitloppet, han ska visa det först, men det är klart att det här var ett steg på vägen, sade tränaren Flemming Jensen efter en enkel seger på måndagskvällen.
Trots föga uppseendeväckande 40 000 kronor i förstapris hade måndagens snabblopp på Halmstadtravet lockat ett högmeriterat startfält med tio hästar som sammanlagt sprungit in över 28 miljoner kronor.
Någon större dramatik blev det emellertid inte. Förhandsfavoriten O’Grady försvarade enkelt ledningen från innerspår och fick efter långsamma 1.15,9 första kilometern en enkel väg mot mål i en rapp avslutning.
Hur som helst ett fint formbesked från den danskfödde segerstaplaren i sin andra start för  Flemming Jensen, som var ovanligt generös med lovorden efteråt.
– Han har en fantastisk teknik och inställningen är mycket bra den också, fullt i klass med de bästa hästar jag har tränat. Det gick fort till slut och han vann med tussarna kvar. Vi kör honom med skor runt om på vintern och han ska göra ett par starter till innan vi drar av dem, sade Jensen som inte alls lät främmande för en satsning mot världens största travfest på Solvalla sista söndagen i maj.
– Det är många som pratar om Elitloppet, han ska visa det först, men det är klart att det här var ett steg på vägen. Nästa start blir förmodligen i Danmark om två veckor.
Sjuårige O’Grady har vunnit 26 av karriärens 46 starter och tjänat drygt två miljoner kronor.
Segertiden denna kväll skrevs till 1.13,8/1 640 meter autostart.

Robin Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.