Inför V86: Ett rysarbud från norr!

188

rysarbud_fran_norr

Senast hade det kunnat bli seger i silverdivisionen i Gävle med lucka.
Flip A Coin var en frisk 62-oddsare med krafter kvar i mål den gången.
Tränaren Mats Bucht från Umåker hoppas på utdelning i V86-1 på onsdag i stället.
– Visst måste jag tro lite på chans även om det långtifrån är lätt på Solvalla.
45-årige Mats Bucht har prenumererat på tränarchampionatet hemma i Umeå de senaste åren.
2012 blev ett helt okej år med 35 segrar och nästan två miljoner kronor inkört. Framgångarna på V75 uteblev dock.
Flip A Coin, köpt från Joakim Lövgren på Jägersro för snart ett och ett halvt år sedan, klarade sig bäst av stallets hästar med sig en andraplats i bronsdivisionen i Boden i juni.
”Flippen” som den sjuårige valacken kallas, var målfotslagen då och jagar fortfarande den där riktiga fullträffen hos Mats Bucht efter flera plusbetonade insatser i tuffa gäng.
– Det är en stark häst som även klarar av att göra lite grand själv i loppen också. Åtminstone i konkurrensen som vi har här uppe. Om det ska bli seger i V75 eller på Solvalla måste han ”gå lite på smygen” – men med någorlunda rätt resa duger han bra i onsdagens sammanhang också, säger Mats Bucht.

Segerfarlig med fritt
Läget med spår nio bakom bilen är hyfsat menar Umåkers champion. Flip A Coin är stark men har även visat att han kan gå på speed.
I silverdivisionen i Gävle för drygt två veckor sedan blev det en femteplats med mersmak. Flip A Coin drogs då med ett uselt spår tolv bakom bilen och Ulf Ohlsson fick vara lite kreativ i sin körning med hästen som stod i 623 för 10 i vinnarodds.
– Det blev lite strul från start och sedan valde Ulf lite ryggar att gå på. Hästen satt fast med krafter kvar över mål, så det såg bra ut.
Segerfarlig med lucka?
– Ja, Uffe trodde det i alla fall.
I starten dessförinnan handlade det om bronsdivisionens final på Solvalla. Erik Adielsson satt upp bakom Flip A Coin som egentligen var chanslös när bilen lämnade fältet från åttondespåret. Sjuåringen backades sist och fick sticka invändigt och fastnade med lite krafter kvar även då.

Ställer i ordning
Flip A Coin har tre raka V75-starter i ryggen inför onsdagens lopp på Solvalla. I mitten av december blev det en tredjeplats i V75 på Romme för Flippen.
– Jag tycker att han gått bra på slutet och även visar lite startsnabbhet som han inte gjort i sin tidigare regi. På Romme fick han rygg ledaren och lucka in på upploppet. Det var en snabb avslutning där och jag tycker han höll bra.
– Jag försöker förstås ställa hästen i ordning innan vi åker ner på onsdag. Han känns bra i jobben och så där och underlagsmässigt klarar han både om det blir tal om brodd och barfotakörning.

Vilka hästar tror du blir dina spjutspetsar i rikstoton under 2013?
– Vi hoppas mycket på Flip A Coin. Även Northern Spy kan en del.

Mikael Wikner

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.