Inför V86: Flemming kommer i angeläget ärende

121

Inför V86: Flemming kommer i angeläget ärende

När Flemming Jensen anser sig ha häst som duger åker han gärna till Sverige.
På onsdag avgörs V86® på Jägersro och Solvalla och dansken har två chanser i Skåne.
– Jag tycker att båda mina hästar ska ses med vissa möjligheter att slåss om segern.

Kylan har slagit till även i Danmark. För Flemming Jensen innebär det inte några dramatiska förändringar. Han har fina träningsförhållande och han har redan i år vunnit över tio lopp och har en segerprocent på drygt 30.
– Visst är det kallt även här och det är ganska ovanligt. Vi saltar banorna och jag kan träna som jag vill och hästarna trivs. För oss som jobbar med hästarna är det bara att klä på oss, säger Jensen.
Kyligt är det också när den danska travsporten kommer på tal. Travtränarna har det tufft och prispengarna är dåliga. Så fort tillfälle ges och propositionerna är det rätta tar flera chansen och åker över till Sverige.
– Förra året vann stallet 110 lopp och har en segerprocent som ligger på runt 30 procent och det har vi haft under ganska lång tid. Det är bra, men det genererar för lite pengar. Vi körde in 3,6 miljoner danska kronor förra året, det hade varit mer, men pandemin satte stopp för tävlandet i våras. Det är jag och Steen Juul som ligger på de siffrorna och vi är de två klart största stallen. Det är bra för att vara här i Danmark, men jämför man med exempelvis Sverige är det alldeles för dåligt. Det är väldigt viktigt för oss att vi kan åka över till Sverige och tävla. Visst sneglar vi även lite på Frankrike, men då måste man ha väldigt bra hästar.

Emoji mot Sverige
Flemming Jensen har ett 50-tal hästar i träning och det är en hel del starthästar i blandad ålder. Inför det här året så har han inte satt något mål utan hoppas att det ska fungera som fjolåret.
– Kan vi hålla samma siffror som fjolåret och kanske förbättra lite så får jag vara nöjd. Jag har inte så många yngre hästar och medelåldern är sex-sju år och dom tävlar jämnt och bra.
Förra året vann stall Jensen det danska stoderbyt med Eenymeenyminymoe och det är en häst Flemming tror en del på under året tillsammans med Emoji som var en av de bättre hingstarna i fjolårets fyraårskull.
– Eenymeenyminymoe tränar på som hon ska och jag hoppas och tror att hon kan ta ett steg till. Hon är bra och henne har jag förhoppningar på också i år. Emoji utvecklades en hel del under hösten och det är en väldigt kapabel häst. Han är fortfarande omogen och springer och tittar på saker och ting och ibland blir han rädd för startbilen. Emoji har få lopp i Danmark och jag kommer att satsa en hel del på Sverige med honom och det blir spännande. Han har så pass hög kapacitet att han skulle säkert duga bra i Frankrike och sådana planer finns, men det ligger längre fram i kristallkulan.
På onsdag har Jensen med sig två hästar till Jägersro och det är två riktiga trotjänare.
– 1 Slide So Easy (V86-1) är en fantastisk härlig häst som vi har haft mycket roligt med. Han får starta på lite under den här tiden och han börjar bli till åren och jag vill hålla igång honom av den anledningen. Senast på V75 så fick han ett för tufft lopp i ledningen och han fick helt enkelt mjölksyra och när han kände att han var slagen så tappade han lite av motivationen också. Vi har kollat upp honom utan att hitta några fel så vi provar igen. Han är som han ska i träningen och möter ju lite enklare konkurrens än senast. Han kan öppna, men jag vet inte om vi kan behålla ledningen, lyckas vi med det så är det aktuellt att köra i spets.
– 5 Aros Line (V86-7) var hygglig som trea senast. Han är en sprinter och senast var det full distans och det var han lite missgynnad av. Han är väldigt startsnabb och brukar ta ledningen när han har framspår vilket han har nu. Det är en snabb häst som har passande förutsättningar och jag hoppas och tror att vi ska kunna vara med där framme. Han är bäst utan skor och nu måste han tävla med och det är inget plus, men senast så hanterade han det utan problem.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.