Stig H:s hästskötarpriser till Andersson och Johansson

126

Stig H:s hästskötarpriser till Andersson och Johansson

Charlotte Andersson och Anne-Sofie Johansson är vinnarna av Stig H Johanssons skötarstipendium 2021.
Den förra för sina framgångar under fjolåret, den senare för ”lång och trogen tjänst”.

Skötarna är en av de absolut viktigaste pusselbitarna för att travsporten ska fungera.
Men de personer som tillbringar allra mest tid med de fyrbenta får sällan samma uppmärksamhet som kuskar och tränare.
I samband med Stig H Johanssons 70-årsdag så beslutade Stig H Johanssons stipendiefond att man skulle inrätta två stipendier för hästskötare.
I år delas de ut för femte gången och går till Charlotte Andersson och Anne-Sofie Johansson.
Charlotte Andersson arbetar hos Robert Bergh där hon tidigare bland annat skött om elitloppsvinnaren Nahar, men får stipendiet avsett för prestationer under säsongen och därmed i första hand för framgångarna med Hail Mary. Hästen som vann Svenskt Travderby i förkrossande stil och spås bli Sveriges nya superstjärna.
– Jag tänker inte på honom på det sättet. För mig är han bara min kompis. Han är den pigge och glade som vill gå ut i hagen, få sin mat och leva sitt liv. Han är väldigt trygg i sig själv och väldigt klok samtidigt, berättar Charlotte Andersson.
Vad betyder det här priset för dig?
– I min lilla värld är det hur stort som helst. Att jag ska få det där priset av Stig. När jag var liten var han en av mina idoler. Det är jättecoolt.

”Hästarna är som mina barn”
Stipendiet ”för hästskötare som arbetat under många år och visat stor fallenhet och stort engagemang i sitt arbete” går till Anne-Sofie Johansson, idag anställd hos Håkan K Persson, men med erfarenhet från Nordamerika och övriga Europa. Bland många framgångsrika hästar skötte hon bland annat om oaksvinnaren och europamästarinnan för femåringar Darling Mearas hos Stefan Persson.
– Hästarna är som mina barn. Jag gör att för att de ska trivas, må bra, känna sig trygga, berättar Anne-Sofie Johansson.
Vad krävs för att lyckas inom ditt jobb?
– Ett jätteintresse. Är du inte intresserad så blir du inte bra. Ska du utveckla dig själv och lära dig saker så måste du vara intresserad.
Vad mer är det som krävs?
– Lite jälvaranamma och vara lite halvtjurig, för det är inte så lätt alla gånger. Det är ganska tufft. Du jobbar till mitt i nätterna, får sova tre timmar och ska upp igen. Det är inte alltid det går så bra heller, på tävlingarna, då kan man inte bara gräva ner sig, det är bara att köra på.
Vad har hästarna betytt för dig?
– De har nog betytt allt skulle jag säga. Från att man cyklade ner till stallet första gången. Annars hade man ju inte fortsatt.
Hur känns det att ha fått det här priset av Stig H Johansson?
– Jätteskoj. Det är en stor ära. Att lilla jag som går och gömmer mig i stallet ska få ett pris, det var oväntat. Det är jättestort, jag är jätteglad, jättetacksam, säger Anne-Sofie Johansson.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelJanne Jackpot inför V75 Solvalla
Nästa artikelInför V86: Flemming kommer i angeläget ärende

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.