Inför V86: Formstark över tre kilometer

231

Lite spänd och osäker tidigare.
Nu går han oftast som en…ska vi säga ”torped” över upploppet.
Kazire de Bob är en av de formstarkaste hästarna i onsdagens V86-giv på Solvalla och trivs ypperligt över mastiga tre kilometer som bjuds i Stayerloppet.

 

image-1
Mantorptränaren Joakim Wallin åker från Mjölby på onsdag med en häst i toppform. Kazire de Bob har kunnat galoppera i loppen tidigare och även sprungit och varit lite spänd när det dragit ihop sig. Av det har dock det inte synts ett spår i de senaste loppen.
Att det handlar om en häst i form visades inte minst i den näst senaste starten, i V75 i Halmstad. Kazire de Bob spurtade vildsint i spåren genom den sista kurvan till andraplatsen i loppet där Lovely Buv vann från positionen rygg ledaren.
– Det blev ju för långt fram från en position långt ner och inte så mycket att säga om. Han avslutade fort över mål och visade bra form. Hästen har varit duktig på slutet och har förbättrat sig vartefter. Han har full form just nu och det är ju alltid lite enklare när formen sitter, säger Joakim Wallin.
Intervjun görs under måndagen då Kazire de Bob fått ett av sina underhållande jobb. Femåringen brukar starta var fjortonde dag och joggas mest i träningen.
– Allt verkar bra så här långt. Han är frisk och fräsch.

Körs förnuftigt
Kazire de Bob är bäst över längre distanser och startar ofta över två kilometer. Just över tre kilometer har det blivit en seger, en andra- och en tredjeplats som bästa resultat så här långt.
Skor på alla fyra och avvaktande löpningar är vad som gäller menar tränaren och Kazire de Bob brukar kunna avsluta riktigt bra när han får anfallsorder i den sista kurvan.
– Senast var han duktig från ledningen vid seger i ett lopp hemma på Mantorp och det var kul att han klarade den positionen också. Han är stark och rejäl men har varit lite hetsig i ledningen tidigare. I takt med att vi kunnat lätta honom till lite mera normal balans så har det börjat funka lite bättre för honom. Daniel (Olsson) tycker att han känns bättre och bättre för varje start han gör och Daniel kör ju alltid förnuftiga lopp med honom också som gör att han går framåt hela tiden

Stall Torped äger
Joakim Wallin är själv med på ett hörn i femårige Kazire de Bob. Delägare är också hästens uppfödare Johan Stejdahl och några som kallar sig Stall Torped.
Låter lite farligt det där sista.
– Ja, eller hur?! Nej, det är ett konsortiegäng på åtta grabbar som hade en häst som hette just Torped i bolaget för länge sedan. Så de har hållit fast vid det namnet.
Kommer Kazire de Bob att avsluta som en torped igen på onsdag i V86-4?
– Jag tycker att han ska kunna vara med och hugga om en tätplats. Spelarna kan nog tro lite på min häst även om Björn Goops 12 Rooibos är bra och inte blir lätt att stå emot. Vi ändrar inget och blir det hård bana – och kanske till och med hakar – så är det nog bara en fördel för min häst. Vi ska ge Goop och de andra en match i alla fall.

Mikael Wikner

Föregående artikelNästagångare 10-11 december 2013
Nästa artikelInför V75: Intervju med Marcus Savin