Inför V86: Håkan K har spännande hästar – ”Är fruktansvärt speedig”

60

Inför V86: Håkan K har spännande hästar – "Är fruktansvärt speedig"

Håkan K Persson har två spännande hästar med i V86® som båda slår ur underläge.
Dels är det speedkulan Four Guys Dream som är andrahandsfavorit, samt nyförvärvet Namaste som gör en intressant debut i ny regi.
– Det är två jätteintressanta hästar som kan vinna om det klaffar. Båda står bra inne i sina lopp, har bra form och känns fina. Four Guys Dream är fruktansvärt speedig, säger Håkan K Persson.

V86® Xpress delas mellan Åby och Jägersro den här veckan och Håkan K Persson selar ut två hästar i onsdagens miljonspel som man bör beakta. Halmstad-tränaren reser till Solvalla med Namaste, som gör första starten i Håkan K:s regi, samt den tidigare V75-vinnaren Four Guys Dream. Den sistnämnda återkom efter ett uppehåll näst senast och vann då direkt. Detta efter en mycket vass avslutning då hästen låg sist när man svängde in på upploppet. Tränare Persson var överraskad av att hästen kunde vinna direkt då han inte var toppad alls efter frånvaron från tävlingsbanan. Senast blev hästen bara åtta i ett V75-lopp då han även då satt långt bak och aldrig kom till från ett dåligt läge. Detta trots att hästen avslutade i 1.06-tempo sista 200 metrarna.
– 9 Four Guys Dream (V86-8) var bara lugnt tränad inför näst senast och jag kunde inte tro att han skulle springa så fort då. Hästen hade haft ett uppehåll inför den starten och var inte toppad på något sätt. Trots att vi satt sist i fältet så spurtade han ner alla över upploppet och det var riktigt bra gjort, säger Håkan K Persson.
– Senast var det V75 och tuffare hästar emot och han satt långt bak då också. Han hamnade långt ut i spåren och det bet ju bra men det var mycket längre fram och bättre hästar han mötte. Därför blev det en blygsam placering och det gick inte att ta så mycket till slut.
Hur har hästen känts i träningen efter det loppet?
– Jag kom precis in med honom (måndag) och han kändes jättefin. Han fick gå ett långheat på rundbanan ute på gården och avsluta rätt så fort den sista biten. Han är inget träningslejon och man kan inte känna de fartresurserna i honom som man gör i ett lopp.

”Är fruktansvärt speedig”
Four Guys Dream startar i V86-avslutningen från spår nio med Stefan Persson i sulkyn. Hästen är andrahandsfavorit i skrivande stund och Håkan K tycker att han ska räknas tidigt.
– Spåret är helt okej. Han är ändå inte så kvick från början och nu sitter han direkt i andraspår. Sedan är han beroende av att det blir tempo i loppet men blir det fart på det så tar han många till slut. Hästen är bra för klassen och kan avsluta riktigt fort. Får han gå med lite i ryggar är han fruktansvärt speedig till slut.
– Det blir inga ändringar utan barfota bak och jänkarvagn som vanligt. Han kan mycket väl vinna om det klaffar, säger Håkan K Persson.

”En kapabel häst som varit jätteduktig”
I den andra V86-avdelningen gör det fyraåriga stoet Namaste sin första start hos Håkan K. Stoet har vunnit sex lopp de senaste två åren och debuterar nu i sin nya regi från spår åtta bakom startbilen.
– 8 Namaste (V86-2) följde med mig hem efter förra starten och det är en jättefin häst. Det är inte ofta man får så fina hästar i träning. Jag har sett flera lopp som hon har gjort och det är en kapabel häst som har hävdat sig bra mot sina kullkamrater. Senast var hon jätteduktig då hon fick en tuff löpning i spåren och var inte långt ifrån att slå Tilda Express som är favorit i det här loppet nu.
– Det här är ett lopp för ston som har tjänat högst 450 000 kronor och hon har tjänat 444 000. Hon står med andra ord perfekt inne i loppet och det känns som att hon har acklimatiserat sig väl. Hästen känns jättefin och även om det är spår åtta så är hon inte helt borta om hon kommer till därifrån. Skulle det bli körning och hon får en fin resa kan det mycket väl gå vägen. Vi kör som senast barfota fram och med vanlig vagn.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.