Inför V86: ”Dortmund är bättre än någonsin”

39

Inför V86: ”Dortmund är bättre än någonsin”

Stallformen är på topp hos Marc Baek Nielsen.
På onsdag när V86® avgörs på Solvalla och Åby hoppas han mycket på Dortmund.
– Det är en riktigt bra häst vilket han visat flera gånger och jag tror på en bra chans, säger dansken

Marc Baek Nielsen tillhör den yngre generationen travtränare i Danmark. Att dansk travsport inte rankas speciellt hög i Europa är ingen överdrift. Prispengarna är svaga och framtidsutsikterna är väl inte heller så ljusa.
Nu lever Marc Baek Nielsen sin dröm som travtränare och har aldrig ångrat sitt val.
– Nej, det har jag inte gjort. Jag bestämde mig tidigt i livet att det är detta jag vill hålla på med. Visst är det kämpigt ibland och vi sliter lite i motvind samtidigt är det en livsstil.
För dagen har stall Nielsen 14 hästar i träning och det finns plats för fler.
– Jag skulle gärna ha några till, ligga på drygt 20 vore perfekt. Samtidigt är jag nöjd med dom jag har för tillfället.
De senaste månaderna har hästarna tävlat starkt och när det passar så åker Marc gärna till Sverige.
– Det är mycket fina pengar att köra om, framförallt om man har häst som kan mäta sig på V86 eller V75. Jag är väldigt nöjd med formen på hästarna för tillfället. Året i sin helhet har varit bra och man utvecklas hela tiden och just för tillfället känns det väldigt bra.

Bättre än någonsin
Stallets stjärna är Dortmund som på onsdag dyker upp på V86®.
– Dortmund har tävlat starkt hela sin karriär och sprungit in en dry miljon kronor och är bara sex år. Det är bra för att vara född i Danmark och resan är inte slut ännu. I sin senaste start var han grymt bra och jag tycker att han är bättre än någonsin. Dortmund har tävlat flera gånger tidigare i Sverige och vann ett långlopp på V75 för ett år sedan på Jägersro.
Vad är hans styrka?
– Det är just styrkan. Dortmund är stark och kan springa fort länge. Nu tycker jag att han även blir rappare i benen hela tiden och blir mer och mer allround.
Hur ser du på hans uppgift på onsdag?
– Jag tycker att det ser spännande ut, helt klart. Distansen är en fördel och hästen känns så pass bra att jag förväntar mig en mycket bra insats och hoppas och tror att han är med och slåss om segern även om det är ett tufft lopp med flera bra konkurrenter.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.