Inför V86: Hallå där Adrian Kolgjini…

238

adrian_kolgjini

…som efter 52 segerlösa försök äntligen spräckte V75-nollan med Armando Kievitshof på Charlottenlund i söndags och jagar nya vinster på Solvalla på onsdagen.
Hur kändes det att få vinna på V75?
– Det var riktigt skönt. Jag tänkte faktiskt inte innan på att det var ett V75-lopp, men direkt när vi kom i mål så slog det mig. Det var en stor befrielse, nu är det färdigtjatat om att jag aldrig vunnit på V75 i alla fall.
Hur stor var segern för dig?
– Känslomässigt är det min största och faktiskt pengamässigt också. Jag vann ett rikstotolopp på Lunden med Orione Spin samma dag förra året, men då var det ju V65. Det som kändes extra bra var att jag vann på äkta ”Kolgjini-sätt” med full satsning framåt.
Är det så din körstil kommer att bli?
– Absolut inte, jag vill inte vara någon dålig kopia av pappa. Att vi kör likadant ibland är bara av en händelse. Oftast får jag lägga upp taktiken helt själv, men ibland säger han till och i söndags var det bara en taktik som gällde.
Kommer det att lossna för dig på V75 nu?
– Ja, det här var isbrytaren. Det har egentligen inte varit något som stört mig, men däremot retade jag mig på folk som tjatade om det. Nu var det skönt att få stoppa upp det här i munnen på dem.
Vinner du V86-lopp redan på onsdag?
– Ja, det hade jag tänkt. Båda hästarna startar definitivt med segerchans.
Vi börjar med 9 El Mago Pellini (V86-7) som är obesegrad i år och klev fram som kulletta med segern i Kungapokalen senast. Trodde ni att han skulle bli så här bra?
– Man hoppades på det, men fullt så bra trodde vi nog inte i fjol. Han är den i hela stallet som utvecklades mest av vinterträningen. Han la på sig väldigt mycket muskler och har verkligen ”växt i grejerna”. I fjol var han lite valpig och sprang och krängde i loppen, nu har han slutat med det och är mycket finare byggd.
Vad har han gjort efter segern senast?
– Först fick han ta igen sig lite i en vecka, sedan har han fått mangla på sanden och gå sina vanliga intervalljobb. Det är ingen häst man vässar något extra i träningen, vi försöker bara bibehålla formen.
Tror du att han är lika bra igen?
– Jag det tror jag, han ser lika fin ut och det är ingen häst som bara tappar formen.
Loppet blev riktigt tufft, vad tror du om möjligheterna?
– För hans del tycker jag inte alls att det är så tufft. Han har slagit alla de här hästarna utom 2 Digital Ink. Nu är den nerstruken på innerspår vilket jag är glad för och jag ska göra det jag kan för att hålla fast den från början. Jag tycker att det ser ut som en väldigt bra chans.
1 Viking America (V86-8) gjorde ett bra lopp när du körde senast…
– Ja, han var ruggig, speciellt med tanke på att han fått ta igen sig inför det och egentligen behövde loppet i kroppen. Jag tror att han är ännu bättre den här gången.
Vad säger du om uppgiften?
– Från början hade jag förhoppningar om att kunna försvara spets, men när vi kollade hovarna på hästen i veckan såg vi att de blivit lite slitna. Det betyder att han måste gå med skor den här gången. Det är inget minus vad gäller tiderna, jag tror att han springer lika fort ändå, men däremot gör det honom mindre rapp från start. Nu tror jag inte att vi kan hålla ledningen och då försöker jag tråckla mig ut så fort som möjligt. Det är ingen häst man vill sitta i tredje inner med eftersom han saknar speed.
Då är du inställd på ett offensivt upplägg?
– Det är inte så att jag bestämmer på förhand att jag ska köra till dödens, vi får se hur loppet blir kört. Men han ska ha hårt tempo för att komma till sin rätt. Jag tror mycket på honom också även om det inte är en lika bra chans på förhand som El Mago.

Robin Johansson

Föregående artikelPositivt A-prov av Panne de Moteur
Nästa artikelV86 Solvalla 12 Juni 2013

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.