Inför V86: Hallå där Bo Westergård…

215

bowasterg

…dansken som haft sådana framgångar i Sverige i höst. Fortsätter flytet i V86 på Solvalla på onsdag där du tränar ett par av favoriterna?

– Det ska vara två fina chanser i alla fall. Jag har stor tilltro till båda mina hästar.
Du tillhör tränartoppen hemma i Danmark och i Norge där du har en del av din verksamhet. Har du några planer på att etablera dig även i Sverige?
– Nej, inte alls faktiskt. Jag trivs bra som jag har det i dag.
I september knep du en dubbelseger som tränare och kusk på V86 och i början av oktober tog du fem segrar under en och samma tävlingsdag på Åby.
– Det går bra för stallet i år och hittills har vi kört in 9,5 miljon kronor. Jag ska vara hemma och träna häst på onsdagen och låter Johnny Takter köra på Solvalla. Och det brukar ju gå bra.
Takter vann V75 med din Nougat Ås för ett tre veckor sedan efter att ha kört sig till ledningen efter 500 meter. Samma taktik igen i V86-6?
– Jag tycker att Nougat Ås ska ha bra chans på ledningen igen. Han har varit inne i en träningsperiod efter segern på Jägersro och känns bra. Han är ingen känslig häst och jag är inte orolig för resan och det blir skor igen.
6 Ruth Reerstrup (V86-2) tävlar mot andra ston i sitt lopp. Hon kommer med tre raka segrar där hon varit ”ensam på målfotot”, som det heter.
– Ja, hon har varit överlägsen i sina lopp. Det är en stark häst som tål att göra en hel del själv. Hon är också okomplicerad. Hon tävlar bra både med och utan skor, så det spelar ingen roll hur det blir på Solvalla.

Mikael Wikner