Inför V86: Hallå där, Kaj Widell…

224

kaj

…inför onsdagens V86-start på Solvalla med rejäle fyraåringen Magnificent Match. Visst håller du med om att hästen är av det rejälare slaget?

– Det gör jag absolut. Han har gått framåt mycket i vinter också.
Den rejäle är en nykomling i ditt stall och har ett lopp i kroppen i år inför starten i V86-5. Visst var han, ursäkta tjatet, ”rejäl” igen i årsdebuten som tvåa?
– Jag hade feeling att han skulle vara bra – men han var bättre än jag trodde på förhand faktiskt. Eftersom det var årsdebut körde jag avvaktande och hamnade i femte par utvändigt och han spurtade jäkligt rejält till slut och gick 1.13 sista varvet i spåren. Det var en årsdebut med mersmak.
Du körde honom en del under fjolåret då han tränades av Catarina Lundström på Solvalla. Han avslutade året med att vara femma i V75 på Bergsåker efter ett lopp utvändigt ledaren.
– Han var lite för het den gången men höll godkänt i sin debut i V75. Hästen gjorde några bra lopp i fjol faktiskt.
Vad har du för tankar om Magnificent Match inför onsdagens start på Solvalla?
– Jag spänner bågen rätt så högt. Stig H:s häst (6 Kimono Pearl) är bra han också men jag känner mig inte slagen. Han är både stark och kvick så jag får se under loppet vilken taktik jag använder. Allt beror på vad det blir för tempo. Vi ändrar inget i utrustningen till den här starten. Han har fin form.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.