Commandern klar för Olympiatravet

177

comolympia

Det kommer inte att saknas profiler i Olympiatravet.
Commander Crowe, den svenskägde europarekordhållaren, blev på tisdagen klar för finalen om två veckor.
– Vi är mycket glada över inbjudan. Om vi inte blivit inbjudna till loppet i Göteborg hade vi åkt till Finland och sopat banan med Rapide Lebel i stället, säger hästens franske tränare Fabrice Souloy.

Commander Crowe är hästen som tog 23 raka segrar från debuten och utvecklades till en världsstjärna i Halmstadtränaren Petri Puros regi.
Åtta år gammal noterade Commander Crowe europarekordet 1.08,9 i ett segerlopp i Frankrike under fjolåret. Hästen är alltså still going strong och blir ett fint tillskott i Olympiatravets final lördagen 21 april.
– Commander Crowe fick vårt andra wildcard och vi är naturligtvis nöjda med att han kommer till Åby. Hästen kommer att köras av Christophe Martens. Fabrice Souloys häst är en gammal bekant för publiken i Sverige som hunnit med ett och annat och faktiskt tjänat hela 16 miljoner kronor, säger Åbytravets tillträdande sportchef Jon Walter Pedersen.
Olympiatravet har hunnit fram till loppet Sista Chansen där lördagens vinnare av V75:ans tredje avdelning har en plats i finalen.
– Om vinnaren av loppet på Solvalla av någon anledning inte vill vara med i finalen har vi ytterligare ett wildcard att dela ut. Men som det ser ut nu blir Commander Crowe och den tidigare inbjudne franske hästen Reve de Beylev våra gäster i finalen, säger Jon Walter Pedersen.

”Fruktansvärd form”
Commander Crowe har bara startat två gånger i år. Efter en övertygande seger i årsdebuten i februari startgalopperade fuxen i storloppet Prix de l’ Union på Vincennes i början av mars där en viss Rapide Lebel var överlägsen.
Fabrice Souloy betygar att hans häst har form för att vinna loppet på Åby.
– Commander Crowe har fruktansvärd form. Om vi inte fått den här inbjudan var plan B att starta i ett lopp här i Frankrike på fredag och sedan gå till Finland (Finlandia Ajo, sista helgen i april) och där sopa banan med Rapide Lebel, säger Fabrice Souloy och skrattar.
Commander Crowe ägs av svenskarna Calle Wihlborg och Morgan Svensson och blir alltså en svensk-fransk deltagare i Olympiatravets final.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.