Inför V86: ”Han har tagit sina tre segrar i min regi på allra bästa sätt”

106

Inför V86: "Han har tagit sina tre segrar i min regi på allra bästa sätt"

Att vinna fem lopp i rad och bilda ett snyggt staket i programmet är få förunnat. En som har lyckats är fyraårige Behind Bars som på onsdag provar lyckan på Solvalla.
– Vi åker till Solvalla för att försöka förlänga segerraden, men vi är samtidigt medvetna om att det är hans tuffaste lopp i karriären, hälsar tränaren och kusken Johan Untersteiner.

Behind Bars inledde karriären i fjol som treåring hos Viktor Lyck, där han debuterade med seger på Romme i slutet av oktober. Två veckor senare följde han upp det med en vinst på Solvalla.
Därefter blev han såld till hästägare i Laholm.
– Vi fick nys om att han var till salu. Jag gillade vad jag såg av segrarna och han hade även en tilltalande stamtavla, berättar Johan och tillägger:
– Starten blev dock inte vad vi hade tänkt oss. Han åkte nämligen på en senskada som tog tid att läka.
Hos nye tränaren Johan Untersteiner blev därför debuten senarelagd och skedde först på Åby 1 oktober där han segrade på 1.14,6/2140 meter autostart.
Två veckor senare var det dags för andra starten i den ny regin. Även den skedde på Åby och resulterade i en ny vinst på 1.14,9/240 meter autostart.
Den tredje starten hos ”Jonte” blev på Jägersro, ytterligare två veckor senare, och även den utmynnade i en ny trumf för Maharajah-sonen där segertiden stannade på 1.15,0/2140 meter voltstart.
– Han har tagit sina tre segrar i min regi på allra bästa sätt och verkligen uppfört sig bra och visat att det är en plusvariant till häst, berömmer Halmstadtränaren.
Efter fem starter i livet har det blivit lika många vinster och 150 000 kronor på kontot. Nu spänner team Johan Untersteiner musklerna ordentligt och åker från Halmstad med sin obesegrade fyraåring till huvudstadsbanan Solvalla, för att mäta sina krafter med sina jämnåriga i ett fyraåringslopp som är stängt vid 150 000 kronor.
– Propositionsmässigt kunde jag inte hitta ett bättre lopp åt honom eftersom han står på kronan inne och det kändes självklart att åka till Solvalla för den här uppgiften.
Behind Bars drog dock nitlotten i spårlottningen i V86-8, där han fick bricka åtta bakom startbilen.
Vad säger du om utgångsläget?
– Det är förstås inte speciellt bra eftersom han bara är medelsnabb bakom bilen. Vi får köra en bit från start och se var vi hamnar. Det ska bli intressant att se hur han står sig i den här konkurrensen som är svårbedömd för mig.
Något nytt när det gäller utrustningen?
– Nej, det blir som i de tidigare starterna för mig. Fyra skor på fötterna, vanlig vagn och öppet huvudlag.
Hur bedömer du segerchansen?
– Det är klart han ska räknas tidigt och är ett streck på kupongen, trots läget. Jag bedömer att han håller V75-klass.
Kan det bli aktuellt att han i så fall gör V75-debut på hemmaovalen 19 december?
– Det finns såklart med i tankarna om allt är som det ska med honom. Men det är en månad dit och mycket kan hända.
Har du något nytt att berätta kring dina topphästar Guzz Mearas och Dear Friend?
– Guzz Mearas siktar vi på att starta i Frankrike i vinter, där första uppgiften blir 27:e december. Sedan finns det ytterligare några lopp som är intressanta. Dear Friend laddar vi för finalen i Stoeliten på Solvalla om två veckor. Hon har inte så många lopp i Frankrike, så det lutar åt att vi startar henne i Sverige under vintern, berättar Johan Untersteiner.

Föregående artikelNästagångare Onsdag 18 november 2020
Nästa artikelInför V86: ”Rejält på väg in i form igen”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.