Inför V86: ”Han står sig bra i den här typen av lopp”

126

inför v86® ”han står sig bra i den här typen av lopp”

Mulberry vann lekande lätt i sin senaste start.
På onsdag på V86® hoppas Henrik Thomsen på repris.
– Hästen känns jättefin och jag tror han duger bra igen, säger dansken.

Femårige Mulberry har vunnit 13 lopp på 28 starter så viljan att vinna är det inget fel på. Han startade så sent som den 28 januari i Halmstad och lekte hem segern.
– Han vann väldigt lätt även om det egentligen inte blev kört som jag ville. Det var inget vidare tempo på loppet och då trodde jag att det skulle bli lite för långt fram. Jag hade ingen lust att vara speciellt offensiv då han fick ett ganska tufft lopp gången före. Nu löste det sig ändå och det fanns krafter kvar i honom, berättar Henrik Thomsen.
Mulberry är ingen ny bekantskap för de svenska spelarna. Han har vunnit fyra av sina 13 lopp i Sverige och visar gång på gång att han är en häst med det där lilla extra.
– Ja, det är en fin häst på alla sätt som är lätt att gilla. Han gör sällan eller aldrig ett dåligt lopp. Han är stark både vad det gäller fysiskt och psykiskt.
På onsdag avgörs V86® på Solvalla och Jägersro och Mulberry gör debut över tre varv.
– Det ska inte ställa till några problem. Han har vunnit över 2640 meter och att han ska springa ytterligare 500 meter är inget som oroar. Han är stark och kan hålla tempo länge och är lågpulsad.
Hur tänker du rent taktiskt?
– Helst vill jag köra som senast, i ryggar och sedan till slut. Han är effektiv när han får den typen av lopp. Att vara offensiv över den här distansen känns jobbigt och det blir nog för tufft.
Hur värderar du segerchansen?
– Jag tror att han ska duga bra igen. Nu har jag inte jättebra koll på vad han möter, men hästen är i så pass fin form och har visat att han står sig bra i den här typen av lopp så jag hoppas att vi kan slåss om segern igen.

Föregående artikelInför V75: Återstiftar bekantskapen med spurtkatapulten
Nästa artikelAllt du behöver veta om betting på trav

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.