Inför V86: Het segerkandidat i inledningen

76

inför v86® het segerkandidat i inledningen

Två raka segrar efter regibytet.
Oscar Berglund har hittat ett nytt löfte. Firefoot har en perfekt uppgift i upptakten av V86®.

Femårige Andover Hall-valacken 3 Firefoot (V86-1) tycks trivas ypperligt i den norrländska luften. Hästen som tidigare tränades av Daniel Redén kom till Oscar Berglund vid årsskiftet och efter ett tävlingsuppehåll på närmare fem månader har Firefoot nu tagit två raka i snabb takt för Östersundstränaren.
– Han har ju gjort allt rätt sedan han kom till oss i Norrland, har glänst i två raka och vunnit båda med gott om krafter kvar. Det har varit ett fint inryck och allt känns bara positivt kring hästen; han har tränat jättefint efter senaste loppet och det finns inga orosmoln på himlen, säger Oscar.
Intrycket har varit riktigt fint, det finns mycket kapacitet i hästen?
– Det tror jag. Sedan finns det ju en anledning att han är fem år och inte har tjänat mer än han gjort, det har såklart funnits en del hinder längs vägen, men som det känns så har hästen på tok för lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet och vi hoppas att han nu ska blomma ut och visa det.
– Framför allt så utvecklas han hela tiden. Han hade inte gått fortare än 1.30-farter innan han gjorde debut för oss så det är rimligt att tro att han fortsätter att utvecklas för varje start.

Kan öppna riktigt snabbt bakom bilen
När V86® den här onsdagen delas mellan Solvalla och Bergsåker, går Firefoot ut i kvällens första avdelning vilken avverkas på Sundsvalls-ovalen. Bricka tre bakom bilen över kort distans ser, i alla fall på pappret, ut som perfekta förutsättningar i jakten på en tredje raka.
– Han har ju varit väldigt startsnabb bakom bilen, han är snabb i benen, men som det känns är det absolut inte något måste att vi får ledningen. Han tränar i ryggar för det mesta hemma och han känns väldigt behaglig att hantera så han kan nog tävla bakifrån också. Men samtidigt, med tanke på hur snabb ut han är så blir det ofta ledningen och han har ju visat sig svårslagen därifrån.

Barfota bak är den optimala balansen
Från och med tisdag blir det tillåtet att tävla utan skor igen på Sveriges samtliga travbanor. Är det något som kan nyttjas i fallet Firefoot?
– Vi får se, det är väl tveksamt om banan kommer tillåta att vi tävlar barfota bak, så sannolikheten är nog stor han går som han gjort hittills i min regi, men den optimala balansen för hästens del vore att tävla barfota bak och är det möjligt är det tänkbart att vi testar det.
Det känns som det ska vara en bra vinstchans?
– Jag tippar ogärna, chanserna är något andra får bedöma. Man vet ju aldrig vad de andra har för hästar och hur de har tränat. Det viktigaste är att vår häst fortsätter på den inslagna vägen, men det är klart att vi har en jättefin häst, han är väldigt bra för den här typen av lopp.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.