Inför V86: Passande uppgift för Racing Brodda

63

inför v86® passande uppgift för racing brodda

Sjufaldiga miljonärskan Racing Brodda har en mycket passande uppgift.
Mattias Djuse tror på bra chans att stoet ska få segerdefilera på V86® – men har fler möjligheter under kvällen.

5 Racing Brodda (V86-2) var två i Stochampionatet och vann Derbystoet 2019 och har etablerat sig som ett av landets absolut bästa ston. Formen har varit strålande i vinter, bland annat med en övertygande seger i stoeliten i näst senaste starten.
Senast spändes bågen mot stjärnor som Milligan’s School och Blé du Gers då sjuåringen provade vingarna i Bergsåker Winter Trot. Ett äventyr som slutade i en sjundeplats efter en dryg inledning.
– Racing Brodda var ute i ett hårt lopp senast. Hon hade ju ett dåligt spår också och det blev en tuff inledning för henne, med tanke på det så tycker jag att hon gjorde det bra. Allt verkar fint efteråt och det här känns väl som en passande uppgift för henne. Jag tycker att hon är befogad favorit i det här loppet, säger tränaren Mattias Djuse.
Hur ser matchningen ut för Racing Brodda efter det här?
– Vi har inte tänkt så mycket på det faktiskt. Det här loppet kom lämpligt för henne och vi försöker väl matcha henne i de här stoloppen i första hand, det kommer en stoeliten på Solvalla om några veckor som också kan bli aktuell.

Har kommit tillbaka från Frankrike
Team Djuse har ytterligare en häst i Golden Weddings lopp på Solvalla den här onsdagen. Det rör sig om jämngamla 6 Adi Gallia (V86-2) som kamperat nere i Frankrike de senaste månaderna, men som inte riktigt haft lyckan med sig i sina senaste starter.
– Adi Gallia gick bra från början i Frankrike men har väl fått lite dålig utdelning där nere. Senast gick hon skapligt i skymundan efter att det varit dåligt tempo under loppet. Hon är absolut bättre än raden och jag tycker hon känts fin i de lättare jobb hon fått här hemma sedan hon kom tillbaka. Men visst, normalt slår hon inte Racing Brodda.
Barfotaförbudet är över. Ändrar du något i utrustningen?
– Adi Gallia har gått barfota i Frankrike men nu blir det skor runt om och det samma gäller för Racing Brodda, jag tycker inte det känns värt att plocka de växlarna i det här loppet och de har båda tävlat väldigt bra med skor tidigare. Racing Brodda har gått med norskt huvudlag några gånger nu, men här ändrar vi till ett öppet huvudlag.

En treårig talang med rätta läget
Bläddrar vi framåt några sidor i programmet hittar vi nästa häst från Mattias Djuse. 3 A Sniper (V86-6) är en lovande treåring från stallet som tränaren inte tycker att spelarna ska negligera.
– A Sniper är det bra med efter loppet senast. Det var lite tung bana då och dålig fart under vägen och Magnus (Djuse, reds.anm.) sa det efter loppet att han kände att de inte skulle kunna rå på de där framme, så han körde lite mer på saftey allra sista biten, hästen behövde inte gå på max.
Ni fick ett bra läge, hästen är ganska så startsnabb?
– Ja, han kan öppna rätt så bra så vi får väl testa lite från början i alla fall när vi fick ett så pass bra spår, så får var vi hamnar helt enkelt. Nu tycker jag motståndet är lite svårbedömt för mig, men hästen är bra för den här typen av lopp och jag tycker att han ska räknas med chans.

Föregående artikelInför V86: Het segerkandidat i inledningen
Nästa artikelV86 SOLVALLA/BERGSÅKER 2 mars – TIPS, ANDELAR & NÄSTAGÅNGARE

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.