Inför V86: Heta chanser för Nurmos

190

hetnurmoss

Kapable derbyhästen Caddie Gallant gör intressant comeback. Polly Frontline är tillbaka efter den imponerande insatsen i onsdags. Timo Nurmos har det väl förspänt inför onsdagens V86-jackpot på Solvalla. – Vi har flera bra chanser på förhand, säger han.

Stall Nurmos har rivstartat det nya året och det har redan blivit över en miljon kronor inkört. Solvallatränaren har bland annat skickat ner fyra hästar till Frankrike och det blev full pott direkt när Canaka B.F. gjorde debut på fransk mark i onsdags. Hon vann ett lopp i Toulouse värt 17 500 euro i överlägsen stil för Dominik Locquenuex. – Hästen var mycket bra och Dominik sa att det fanns gott om krafter kvar. Hon startar igen på söndag i Prix Helen Johansson, säger Timo Nurmos. De andra tre hästarna som är på plats på Grosbois utanför Paris är Beu Mec (galopperade i onsdags i samma lopp som Canaka B.F.), Twigs Tarzan och Carlos Lightning. – Twigs Tarzan kanske startar i ett montélopp på lördag på Vincennes. I så fall ska Matthieu Abrivard rida, säger Nurmos. – Sedan är det inte omöjligt att vi tar ner Aga Khan Boko till Frankrike. Han vann på ett bra sätt i onsdags på Vermo och ska eventuellt göra ytterligare en start till i Finland. Sedan fortsätter vi antingen i Sverige eller i Frankrike. – Ahga Khan Boko har varit borta länge men inte haft några stora skador. Han har haft lite småskador och varit sjuk. Men nu såg hästen fin ut och han gjorde ett bra lopp och vann lätt.

”Caddie Gallant är ingen vanlig häst” På onsdag luftar Timo Nurmos en av stallets mest kapabla hästar. Det är derbyhästen Caddie Gallant som vann sex av åtta starter i fjol och som var suverän i uttagningen till Svenskt Travderby. Han vann då enkelt med krafter kvar men fick sedan ett tufft lopp i derbyt. Efter en resa i dödens galopperade han till slut som slagen. Efter det har hästen inte synts till på tävlingsbanan men nu är det dags. Caddie Gallant startar inom V86, vars omgång kryddas med en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem tio miljoner kronor bara på åtta rätt. – Caddie Gallant (V86-7) fick vila lite efter derbyt och har sedan haft en träningsperiod. Han är mest styrketränad och jag tippar att han behöver lopp i kroppen för att hitta toppformen. Det brukar vara så med hästar när de kommer åter efter en styrketräningsperiod och jag vill att han får ett snällt lopp, säger Timo Nurmos. Men tillägger snabbt: – Caddie Gallant är ingen vanlig häst utan han har mycket hög kapacitet. Han är så pass bra att han kan vinna ett sådant här lopp ändå även om han inte är på topp. Det är en häst med mycket bra löphuvud, fin gång och han är fin att köra. Nu är han fem år och måste utvecklas ytterligare. Han har heller inte gjort så många starter. Troligen blir det skor runt om den här gången, fortsätter Nurmos.

”Polly Frontline har otroligt hög kapacitet” En häst som imponerade från Solvalla-tränarens stall förra veckan var Polly Frontline. Trots en tuff resa utvändigt om ledaren vann hon lätt på för årstiden jättefina 1.12,4. – Polly Frontline (V86-8) är riktigt på topp just nu. Det är inte många ston som vinner på det sättet som hon gjorde senast. Men jag är inte överraskad för det är en häst med otroligt hög kapacitet. Hon har bra styrka och bra skalle. Allt har sett bra ut efteråt och jag är optimist igen. Det blir fortsatt barfota runt om ifall banan tillåter det. Jag tycker att hon är vår bästa chans i V86 och Caddie Gallant är nog vår näst bästa, säger Nurmos.

”Kan vinna när som helst”
Du har ytterligare ett gäng intressant hästar till start inom V86. Vilka är de hetaste chanserna?
– Vi har flera bra chanser på förhand. – For Life (V86-1) spurtade mycket bra senast och även näst senast. Nu har han fått lopp i kroppen och borde normalt sett vara ännu lite bättre. Jag tror att han kan vinna när som helst. Eventuellt blir det barfota runt om igen. – Nightofpassion Zaz (V86-3) har gått jämnt och bra. Var knappt slagen senast. Hon utvecklas för varje start men är fortfarande lite trög. Läget är bra och hon är snabb ut bakom bilen. Jag tycker att hon blir bättre och bättre men är lite orutinerad ännu. Barfota fram som vanligt. – Amadeus Star (V86-4) vann med gott om krafter kvar senast. Det är en fin häst som är stark så distansen passar bra. Fjärdespåret är däremot inte optimalt eftersom det är en stor häst. Men felfri kan han nog vara med dem till slut. Barfota fram. – U.Bergs Tricksie (V86-5) har haft ett tävlingsuppehåll men vintertränat hela tiden och ser bra ut i jobben. Hon utvecklades fint förra året och spåret passar bra här. Hon kan öppna lite och borde få en fin resa. Även om hästen har tränat bra kanske hon behöver lopp i kroppen.
”Känns väldigt bra” – Believe Me (V86-5) spurted bra senast och har kommit i fin form nu med några lopp i kroppen. Hon känns väldigt bra faktiskt. Inte helt omöjligt att hon är en av de som kan vinna även om hon återigen fick bakspår. Barfota runt om. – Elegant (V86-6) fick tuff press senast men fullföljde ändå bra. Det är en stark och rejäl häst som bara blir bättre och bättre. Han utvecklas hela tiden och jag tycker att är en av de som kan räknas med lite chans här. Eventuellt barfota runt om. – Pomona Wibb (V86-8) har gått helt okej på slutet ifrån dåliga lägen. Nu är det klart bättre spår och hästen har tränat på bra. Inte omöjligt att hon kan ha lite platschans om hon får ett fint lopp. Eventuellt barfota fram, säger Timo Nurmos.

 

Michael Carlsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.