Inför PdA: Maharajah het i fransk kyla

224

maharajahet

Temperaturen stiger inför Prix d’Amerique – trots att Paris är inbäddat i snö och prognosen säger nedåt 13 minusgrader i slutet av veckan. En som trivs trots kylan är Maharajah som glänste i ett träningsjobb på måndagen. – Vi har vittring, säger tränaren Stefan Hultman inför söndagens stora travfest.

Stefan Hultman såg lika förvånad ut som de flesta på träningsanläggningen Grosbois när han dök upp strax efter lunch för att ge Maharajah den näst sista finslipningen inför Prix d’Amerique på söndag. Att Grosbois är klädd i vitt är ingen vanlig syn och för en nordbo är det lätt att skratta när man hör historier om hästskötare som öst ut fyra säckar salt i ett försök att smälta bort snön i en av träningsborgarna. För att inte tala om alla bilar som halkar runt på sommardäck… Rakbanan där Stefan Hultman planerat att köra sin travstjärna är inte i bästa skick på grund av snön och istället blir det några varv på den stora rundbanan som mäter hela 1 500 meter. Det riktigt lyser om Maharajah när skötaren Lisa Skogh plockat ut honom ur boxen och spänner för träningsvagnen.

TV-team på plats Vi är några stycken på plats, som även varit på plats just den här måndagen inför Maharajahs tidigare Prix d’Amerique-starter, och vi är alla eniga: Maharajah har aldrig sett så fin ut. Vi får medhåll av Stefan Hultman. – Nej, så är det. Hästen har aldrig sett bättre ut. Han känns också helt fantastisk. Han har aldrig varit bättre, säger Solvallatränaren. Efter träningsjobbet, där Stefan Hultman fick hålla igen sin löpglade springare för att det inte skulle gå för snabbt, upprepar han orden. – Han känns helt fantastisk fin. Han har aldrig varit bättre. Maharajah fick gå fyra lite lättare intervaller och såg fräsch och löpsugen ut inför både svenska och franska tv-team. – Han brukar inte träna på rundbana och blir lite ambitiös. Jag körde efter pulsklockan och det kändes perfekt. Han var smidig, spänstig och väldigt, väldigt löpsugen.

Ready Cash hästen att slå Maharajah var tvåa i Prix d’Amerique 2011 och fyra i fjol bakom Ready Cash. Den franske favoriten rapporterades även ha sett bra ut i ett jobb på stranden i Normandie på måndagen. – Precis som jag tycker att Maharajah ser bättre ut än för två år sedan tycker jag även Ready Cash ser bättre ut. Ready Cash är hästen att slå, helt klart. Bakom honom tycker jag inte det hänt så mycket när det gäller de franska hästarna och vi ska försöka ge honom en match. Jag tycker de svenska hästarna ser spännande ut, Raja Mirchi såg bra ut senast, säger Stefan Hultman.

Vill se Maharajah i spets För Maharajah väntar ytterligare ett träningsjobb på torsdagen. Fyra intervaller på rakbanan ska få formbarometern att stå i zenit när det gäller som mest på söndag. – Det är det upplägg jag har på mina hästar och som jag tror på, säger Stefan Hultman. Att Stefan Hultman gärna ser sin häst i ledningen på söndag är lätt att läsa mellan raderna. – Jag tycker att han är bäst i den positionen, att han tar i bättre när han är med där framme. Kommer han dit vet jag också att Örjan kan vara tuff när det gäller att försvara den positionen, säger Stefan Hultman. Maharajah har aldrig gått utrustad med ryckbomull i öronen. Den extraväxeln finns alltså kvar och på söndag kommer kusken Örjan Kihlström att ha den möjligheten. Har ni testat det i träningen? Stefan Hultman svara med en blinkning och ser oförskämt nöjd ut. Matchningen hemma i Sverige där Maharajah fått bygga upp självförtroendet med att rada segrar i lite enklare gäng, och så preparéloppet i Prix de Belgigue senast, ser ut att ha slagit väl ut. – Hästen mådde bra av att vinna lite lopp, han hade inte vunnit på ett bra tag. Han är en riktig vinnarhäst och jag tycker att det varit helt perfekt för honom. Vi har vittring.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.