Inför V86: Hoffman laddad inför gotländsk travfest

100

inför v86® hoffman laddad inför gotländsk travfest

En gång om året sätts Visbytravet i blickfånget. När V86® avgörs på banan blir det travfest på Gotland.
Men tillresta fastlänningar får se upp. ”Öns” ledande tränare Henrik Hoffman har laddat.

STL Sommartrav rullar vidare och när onsdagens V86®-meny dukas fram intas den på Visbytravet.
”Skrubbs” avgör sin största tävlingsdag för året och då lockas många tränare från runt om i Sverige att ta färjan över. En som dock inte behöver ta vattenvägen till rosorna och ruinernas stad är Henrik Hoffman. Han är en av fyra proffstränare slutna till Visbytravet och han har också blivit banans tränarchampion de senaste fyra åren.
Han mönstrar en hel sextett på V86®.
Redan i den inledande avdelningen kommer Hoffmans första hopp. 1 Mistelns Napoleon (V86-1) stod för en riktigt fin insats näst senast när han vann på en snabb segertid. Nu handlar det om ett annat motstånd när det står Bronsdivisionens försök på programmet.
– Han var ju jättefin näst senast när han vann, eller han var heroiskt rent av. Nu senast så kom han inte till ledningen och orkade inte, han har väldig fördel att gå i ledningen. Han känns jättefin efteråt i träningen och läget blev ju det bästa för hans del, han följer startbilen. Han möter betydligt bättre hästar än vad han gjort tidigare, men han är riktigt kapabel när han funkar. Han ska köras i ledningen, formen är klart uppåt men det är såklart tufft att vinna mot det här motståndet, men det kan i alla fall bli en framskjuten placering, säger Henrik.
Den yngre brodern 8 Mistels Famous (V86-2) försvarar stallfärgerna i nästkommande race.
Han har stått för flera fina insatser på hemmamark den senaste tiden, men utgångsläget blev kanske inte det roligaste.
– Det är också en ganska så bra häst, men han har varit lite ojämn tidigare, galopperat mycket och så. Men nu verkar det som att han har stabiliserat sig och hittat sig själv lite. Det är såklart ett uruselt spår för honom, men han kan öppna ganska hyggligt och vi får hoppas han kan komma ned i banan och få ett någorlunda bra lopp. Om det blir så, om vi har lite flyt så är det inte omöjligt att han kan segerstrida för formen är så pass bra.

Känts superfin efter förra starten
I fyraåringsmötet Erik Cederqvists Minneslopp startar 12 Super Zola (V86-5). Stoet tävlade starkt i fjol, men har inte fått samma utdelning hittills i år.
– Super Zola gjorde det ju riktigt bra förra året, hon gick kanonlopp mest hela säsongen. Hästen har gjort några bra lopp i skymundan även i år, men samtidigt inte fått till den där riktiga toppformen. Så vi söker efter den, så att säga. Vi har kört med lite säkerhetsbalans ett tag, så hästen inte ska galoppera, men nu optimerar vi med barfota runt om och ett norskt huvudlag. Vi växlar upp, men det är många bra hästar i loppet så det blir nog svårt att slå alla.
I Klass 1-försöket kommer kanske stallets på förhand mest intressanta bidrag under kvällen.
5 Magic Sea (V86-6) glänser med tre raka segrar i resultatraden. De två senaste tagna i Henrik Hoffmans regi.
– Ja, Magic Sea har tagit två raka i min regi och han har varit otroligt fin i de här loppen. Han verkar stormtrivas här på Gotland. Han känns verkligen superfin efter förra starten, så det ska bli jätteintressant att möta de här hästarna, ett motstånd som han ju inte är van vid från tidigare.
Hur väl tror du han står sig mot den här konkurrensen?
– Med tanke på hans otroligt fina form och att det är hemmaplan tycker jag det ska bli intressant. Det behövs tur, men jag tror att han kan öppna ganska så hyfsat och spår fem är bra. Skulle han få ett lopp på rulle så har han en otrolig speed att spela ut över upploppet och då tror jag faktiskt han kan vara med och segerstrida.

Ett perfekt läge – fick önskespåret
Italien-födda 8 Amarcord L.G. (V86-7) blir tränarens inslag i stayerloppet Ringmurens lopp. Precis som i fjol.
– Han blandar och ger lite, måste jag säga. Nu har han varit lite blekare i två starter utan att vi egentligen vet varför. Det kan ha varit resan till Kalmar som han gjorde som satte ned honom för det var otroligt varmt den dagen. Nu senast kom han aldrig in i loppet. Det är en häst som vi hade rätt så höga tankar kring inför just det här loppet förra året, men då galopperade han i starten. Det är en stark och stabil häst annars, men det är många bra emot är och han kanske hade fått svårt att kriga om segern ens om han varit på topp. Vi hoppas han hittar tillbaka och siktar på en skaplig slant i första hand.
Avslutningsvis 1 Ed Sheeran (V86-8) i Klass 2-försöket.
Valacken har seger senast i raden och lottades till innerspåret. Det ser inte så tokigt ut på förhand?
– Jo, han vann senast och var tvåa gången innan och då på just lång distans, så vi vet att han klarar det. Formen är bra och läget blev perfekt, det är vårt önskespår. Jag kommer med en häst som är i så bra form som jag kan ha honom, men det är likadant här att det är många tuffa och bra emot så det kan kanske blir svårt att segerstrida. Skulle vi få ett riktigt bra lopp tror jag i alla fall han kan vara en platsskräll.
Men det är inte aktuellt att prova i ledningen här?
– Nej, det tycker jag inte. Hade det varit ett vanligt ”Gotlands-lopp” så hade jag sagt att vi spetsar och släpper inte till någon, men nu är det annat motstånd och vi försöker smyga med härifrån.
Så vilken skulle du säga är din bästa chans på V86® under kvällen?
– Det är väl inte någon riktigt jättehet vinstchans, men Magic Sea är den som jag tycker ska ses som den bästa chansen av mina.

Föregående artikelFem tippar V75 till Rättvik 5 Augusti 2023
Nästa artikelInför V86: Redén nöjd med titelförsvararen i Gotlandslöpningen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.