Inför V86: Redén nöjd med titelförsvararen i Gotlandslöpningen

114

inför v86® redén nöjd med titelförsvararen i gotlandslöpningen

Daniel Redén skickar en kvintett med färjan till Gotland och alla fem hyser stort förtroende av spelarna.
– Missle Hill har visat tidigare att han trivs väldigt bra på Visbys bana., säger Solvallatränaren om storfavoriten och titelförsvararen i Gotlandslöpningen.

Även om det är ostadigt sommarväder i de flesta delarna av landet så är det högtryck i Daniel Redéns stall. Förra veckan vann Hail Mary Hugo Åbergs Memorial på Jägersro, Felicia Zet tog fjärde raka och imponerade på Romme i fredags, Poleposition glänste på V75® på Hagmyren i lördag, på tisdagen på Solvalla jagar Francesco Zet 16:e raka i sitt genrep inför Jubileumspokalen.
Till onsdagens tävlingar på Skubbs utanför Visby selar stall Redén ut fem hästar, samtliga på V86® och alla betrodda på förhand. Trion Missle Hill, Hankypanky Pinkman och In Love Mearas ser alla ut att bli klara favoriter medan Madagascar på tisdagen var andrahandsfavorit och Proximity tredje mest streckad.
I samarbete med Travtjänsten bjuder Daniel Redén på sina tankar inför
V86 via sin hemsida:
– 2 Proximity (V86-3) går jättebra för dagen. Hon blev fast i en trött rygg senast men avslutade bra när luckan kom. Det är fin utveckling på henne för dagen och jag tycker inte att spåret ska innebära några bekymmer då hon är väldigt stabil. Barfota bak även denna gång samt vanlig vagn då det är voltstart.
– 4 Missle Hill (V86-4) avslutade fint senast i Årjäng och han har tagit ett kliv till sedan vi bytte stall på honom. Han blev lite nedtryckt av andra bra hästar i det tidigare stallet men nu har han vuxit lite utav flytten. Det blir lite tätare starter nu men det ska passa honom bra och han har visat tidigare att han trivs väldigt bra på Visbys bana. Spår mitt i banan är optimalt och det blir inga ändringar på honom.
– 14 Madagascar (V86-5) var blek senast men han har tränat på lite tuffare efter det och verkar ha vaknat till. Han står lite byngligt till i detta loppet och det brukar vara svårt att runda fält på Visby. Han känns dock klart uppåt i jobben och snävt spår ska inte vara några problem. Vi kör precis som på slutet i utrustningsväg.
– 7 Hankypanky Pinkman (V86-6) har verkligen varit bra i starterna han gjort för oss. Han har blivit allt bättre hela tiden och känns riktigt stark i sanden för dagen. Det finns ingenting som tyder på att han ska vara sämre denna start och vi kör precis som senast i utrustningen.
– 2 In Love Mearas (V86-7) ska gått framåt en hel del med senaste loppet i kroppen då han varit lite tung. Vi kommer byta från PG-skor till ett par vanliga skor och det kommer nog göra en del. Det kan även bli ett norskt huvudlag på honom denna gång. Vi växlar upp lite till denna start och jag tycker att det var skön stil på honom senast.

Föregående artikelInför V86: Hoffman laddad inför gotländsk travfest
Nästa artikelGlimmas DD till V86 Visby 2 augusti 2023

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.