Inför V86: Hon inledde med fem segrar på sex starter

99

Inför V86 - Hon inledde med fem segrar på sex starter

Hon inledde med fem segrar på sex starter.
Sedan gick det grus i maskineriet.
På onsdagen är Lupin Håleryd tillbaka på banan efter uppehåll.
– Hon kommer göra ett bra lopp, säger stoets tränare Robert Dunder, som har ytterligare en högintressant V86-häst till start.

Lyckas man pricka in alla rätt på V86 den här veckan kan belöningen bli riklig. En jackpot kryddar omgången och enligt prognosen kommer åttarättspotten uppgå till 15 miljoner kronor. Robert Dunder tillhör namnen som kan vara värda att hålla ett extra öga på om drömvinsten ska bärgas. Umeåtränaren gör resan till Sundsvall och Bergsåker för att starta tre hästar inom ramen för V86 och först ut är fyraåriga Lupin Håleryd (V86-1). Hon inledde tävlingskarriären storartat i vintras men efter ett par mindre lyckade framträdanden har hon inte synts till i startlistorna sedan juni.
– Hon fick problem i ryggen efter starten i Skellefteå. Det har hon haft i hela sitt liv men det var mycket mer efter det loppet och det har vi fått jobba med. Nu känns hon fin och tränar bra, säger Robert Dunder som tror att hästen har mycket pengar att tjäna framöver.
– Hästen är bra och det klart att vi har högre förhoppningar än så här på henne. Hon ska vara med där det är lite bättre pengar.

Alla segrar från ledningen
Lupin Håleryd har tagit samtliga segrar från ledningen. Med nummer elva i andra ledet bakom startbilen ska hon den här gången visa att hon även kan gå bakifrån.
– Det har hon inte gjort så många gånger. Eftersom hon är så otroligt snabb i benen har det liksom blivit enkelt att köra i spets. Jag har inte bestämt någon taktik utan vi får se hur det löser sig. Från framspår hade jag trott på ganska bra chans, nu hänger mycket på hur loppet blir kört. Hästen är i alla fall bra i grunden och känns som sagt fin i jobben.

”Inte många som är bättre”
Lupin Håleryds stallkamrater Pleasure For Cash och Hamilkar Boko startar båda i V86-7, och det råder ingen tvekan om vilken av dem som Robert Dunder tror mest på.
– Pleasure For Cash har högst kapacitet de dagar han sköter sig men han är en otroligt knepig häst. Ena gången vinner han hur enkelt som helst och andra hoppar han bort sig när som helst. Jag tror att det var segern som rök när han galopperade på upploppet senast.
Vad tror du om chansen den här gången om han håller ordning på benen?
– Om han sköter sig känns det som att han ska tjäna ett par hundra tusen till innan man börjar funderar på motståndet. Det finns inte många som är bättre än honom i hans nuvarande klass utan det handlar mest om att han ska fungera.
Hamilkar Boko?
– Han gör jämna och fina prestationer men det är sällan han sätter nosen först. Det känns väl som att han jagar en slant i första hand.

Föregående artikelFem tippar V75 till Skellefteå Lördag 5 oktober 2019
Nästa artikelPå lördag siktar han på att vinna V75

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.