Inför V86: Hoppas tvåla till proffsen

205

proffsen

Ante och Tina Lisell driver en liten tränarrörelse på amatörbasis.
På onsdagen tar de upp kampen med de stora namnen på Solvalla.
Då selar de ut två hästar på V86 och störst förhoppningar ställs på årsdebuterande Java Grande.
– Vi ska göra ett försök att ge proffsen en match, säger Ante Lisell.

Paret Lisell träffades för 15 år sedan. Lika länge har de tränat travhästar tillsammans. På gården strax utanför Rättvik har de åtta hästar som de sköter om och tränar vid sidan av sina vanliga arbeten. Tina arbetar inom äldrevården och Ante kör bland annat lastbil och grävmaskin.
– Jag har nyss varit ute och sandat och ska nu hem till hästarna. Visst är det mycket jobb men det är vad som krävs om det ska hålla ihop. Och det är ju också något man väljer själv, en livsstil. Men om man fick timlön för alla timmar man lägger ner då skulle man tjäna bra, säger Ante och skrattar.

Mr Vole bäst hittills
Allt hårt jobb har gett utdelning. Genom åren har Lisells fått fram flera duktiga hästar. Till exempel hårdingen Mr Vole som skördade stora framgångar i långloppen i början av 00-talet. Bland meriterna finns seger i Walter Lundbergs Memorial och en andraplats i Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen 2003, där han gav franske jätten Flambeau des Pins en match.
– Vi har många roliga minnen med den hästen. Det mest känslosamma var nog när han tog första segern på Solvalla och sprang skiten ur dem över tre kilometer. Att åka till Solvalla och städa av motståndet, det är häftigt!

Onsdagsstädning på Solvalla
I dagsläget finns kanske ingen av Mr Voles kaliber i stallet men i onsdagens V86-omgång kan Ante och Tina Lisell städa av motståndet på huvudstadsbanan igen. Ante kör båda hästarna och störst förhoppningar har han på årsdebuterande Java Grande (V86-5). Hästen tog tre segrar och slutade bland de tre främsta i åtta av 15 starter förra året.
– Jag tycker att han gjorde det bra i fjol och vi har förhoppningar på honom i år också.
Java Grande är inte bortskämd med bra utgångslägen men den här gången lottades han till spår tre bakom startbilen.
– Men jag vet inte hur jag ska köra från bra spår för vi brukar bara få dåliga, skämtar Ante.
– Jag har aldrig laddad med honom men nog kan han öppna bra från start. Men det går inte att säga på förhand hur taktiken blir. Det beror på hur hästen känns när bilen gasar och hur de andra ser ut. Jag vet inte hur han går i ledningen heller eftersom jag aldrig har kört honom där, men det skulle vara spännande att prova i spets om vi kommer dit.
Java Grande trivs bäst på fina banor och förutsatt att det inte bli kladdigt och löst underlag tycker Ante att hästen ska ses med segerchans.
– Det känns som en bra chans. Han har inte startat på ett par månader men han brukar gå bra efter uppehåll och med den vinterträning han fått hoppas jag att han ska gå framåt i år. Jag tycker absolut att spelarna ska ta med honom på kupongen.

Kan nå miljonen insprunget
Redan i loppet efter har herr och fru Lisell ytterligare en chans att tvåla till Solvallamotståndet. Trotjänaren Blue Rocket (V86-6) vinner inte så ofta men han gör allt som oftast bra insatser och skulle han sticka nosen först den här gången blir han Lisells första miljonär sedan Mr Vole.
– För att han ska vinna krävs en optimal löpning och att de andra kör som idioter. Men han har bra form. Senast gjorde han det bra men han fick gå lite för länge i tredjespår utan rygg. Vi får hoppas på lite draghjälp den här gången.

Ola Johansson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.