Inför V86 (jackpot): Erik och Erik med en bra favorit

66

inför v86® (jackpot) erik och erik med en bra favorit

Segrar kan man inte lova hit och dit.
Men Gävlehästen Ozzy’s Melody har redan vunnit en gång på Solvalla i vinter och behåller sin fina form och Erik Lindegren är småoptimistisk igen inför onsdagens V86®.
– Jag tycker att han är en berättigad favorit i alla fall.

I takt med kylan har Gävletränaren Erik Lindegren börjat se ljust på tävlandet igen efter en sommar med problem med infektioner i stallet.
Reklamhästen för dagen är fyraårige Ruger som staplat fyra raka segrar – där en femte kan komma i ett av Margareta-loppen i Solvalla V75 på lördag.
En annan som varit tongivande i det 22 hästar stora stallet är Ozzy’s Melody.
På onsdag har femåringen chans att ta sin andra seger på kort tid på huvudstadsbanan Solvalla. Erik Lindegren har hittat en bra uppgift i V86-2. Ozzy’s Melody står ”fint inne i” i loppet med sina 387 000 kronor intjänade.
Erik Adielsson kör.
– Det är ett lämpligt lopp åt honom rent propositionsmässigt och nu fick vi dessutom ett bra läge. Jag tycker att han är en berättigad favorit med tanke på hur han har tävlat de här tre månaderna som han varit igång efter comebacken. Han borde vara med och kriga tror jag, säger Lindegren.

Borta i tre månader
Ozzy’s Melody ströks för dåliga blodvärden inför ett lopp i början av augusti i somras och kom inte till start igen förrän i november.
Sju starter efter det har förutom pengaplaceringar slutat med två segrar och lika många andraplatser.
Hela stallet var nedsatt av infektioner under sommaren. För Ozzy’s Melody var det andra sommaren på raken som gick rakt ner i soptunnan.
– Han har inte varit kurant sommartid som tre- och fyraåring. Nu verkar hela stallet vara mycket bättre peppar-peppar och Ozzy har varit bra i alla lopp efter comebacken.
Gävletränaren lämnade över tömmarna till Erik Adielsson för två lopp på Solvalla under december vilka slutade med en första- och en andraplats.
Adielsson skrällde till 16 gånger pengarna på vinnarspelet med  Ozzy’s Melody i ett lopp för fyraåringar.
. På onsdag kör Erik igen och i min värld när jag har läst på loppet tror jag att det gäller att hålla ut Petri Salmelas häst 6 Amperage Hanover från start. Hästarna invändigt kan kanske vara ganska nöjda om de kan få rygg på min häst. Han går lika bra bakifrån också. Men egentligen ska jag inte fundera så mycket. Erik får köra – då slipper jag lägga mig i det där! säger Lindegren och skrattar.
Ozzy’s Melody vann ett lunchlopp på Romme dagen före julafton med dig i sulkyn där du mycket bestämt försvarade ledningen till överlägsen seger.
– Då hade Jorma Kontio en storfavorit som jag körde lite mot och jag lät honom springa på i ett ganska högt tempo. Han har ganska lätt för låt säga 14-tempo över två varv bara han kommer igång. Då nöter han på och svarar det mesta. I Bollnäs V75 på nyårsdagen kom han aldrig till i loppet. Nu senast senast hann jag inte med att svara Driverlane första 150 och lät honom bara gå med i ryggen på Jorma där till en andraplats.
Fortsatt fin vinterform alltså?
– Ja, inga konstigheter. Eftersom han tävlar ganska kontinuerligt får han bara lätta jobb och känns precis som vi vill ha honom. Att Ozzy öppnar bra från spår fyra och fem vet vi sedan gammalt och om Erik vill ha ledningen får han se till att gasa till och hålla ut Mikka Forss i de första stegen. Då ligger vägen till ledningen hyfsat öppen. Jag tror att han kommer att få en jättebra säsong. Det är en fransk pappa på honom – Tucson – en son till Coktail Jet. Så jag tror att det finns mer utveckling i hästen.
I V86-8 har du 11 Garmin B.J. till start i ett lopp över 1640 meter auto. Vad säger du om honom?
– Han gick bra senast i Bollnäs som fyra men jagar pengar i första hand nu.

Föregående artikelInför V86 (jackpot): ”Tror inte han förlorar nu heller”
Nästa artikelV86 Solvalla/Jägersro 2 februari 2022 – Andelsspel, Tips & Nästagångare

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.