Inför V86 jackpot: Frode Hamre vurmar för en skräll

91

Inför V86®/jackpot: Frode Hamre vurmar för en skräll

Det är jackpot på V86 som delas mellan Bjerke och Solvalla.
Frode Hamre är aktuell med hela åtta hästar till start på båda banorna.
I ”Vägen till Elitloppet” selar han ut Bills Man som möter knivskarpt motstånd.
– Han har visat att han är väldigt bra. Det ska bli spännande att se honom med de här förutsättningarna, säger Hamre.

Det väntar 18 miljoner kronor till en ensam vinnare med åtta rätt den här jackpotomgången på V86. Sportsligt sett är det också hög klass och i den avslutande avdelningen jagar flertalet hästar en plats i Elitloppet. Eller vad sägs om kanoner som Heavy Sound, Double Exposure och Seismic Wave. Frode Hamre är flitigt i elden den här aftonen på båda banorna och selar ut åtta hästar i V86. I ”Vägen till Elitloppet” heter hans vapen Bill’s Man och det låter överlag riktigt bra på flertalet av den norske championtränarens hästar i omgången.
– 6 Sofies Case (V86-2) bara vinner och vinner men nu blir det nog tuffare för henne. Hon möter bra hästar men är bra själv och ser fin ut i träningen. Hon är snabb från start men jag känner inte till motståndet på insidan. Men sprint är en fördel för henne, säger Frode Hamre.
– 7 Fascination D.K. (V86-2) var okej som tvåa i årsdebuten och gick med öppet huvudlag och bomull i öronen. Det var fin fart över mål och hon har varit fin i jobben efter den starten. Synd att hon fick spår sju för det är lite långt ut men hon verkar bra för dagen. Nu blir det helstängt huvudlag.

I V86-5 har Hamre två hästar till start och vurmar för båda två.
– 3 Ghandi B.R. (V86-5) och 5 Global Undefeded är två hästar som har bra form och de sista starterna har varit positiva. De har bra spår och de som garderar favoriterna så tycker jag att mina hästar kan vara aktuella.

”Satt fast med allt sparat – kändes väldigt fräsch och fin”
– 1 Dream Builder (V86-7)
 är bra i träningen och sista jobbet på Jarlsberg var fint. Han blev behandlad innan jag fick in honom och det är en fin med bra kapacitet. Men han är lite för dålig från start dessvärre och det är vanskligt att säga var han hamnar. Men skulle det lösa sig kommer han att göra ett bra lopp.
– 3 Harley D.E. (V86-7) har varit ostabil på slutet och vi får sätta honom lite på vänt.
– 10 Pantani (V86-7) gör fina lopp varje gång och avslutade bra senast. Han har mött bra hästar hela tiden men nu är det lite vanskligt att köra från bakspår hemma i Norge. Men hästen har bra form absolut.
– 2 Bill’s Man (V86-8) satt fast med allt sparat i årsdebuten och kändes väldigt stark och fin. Framförallt var han väldigt fräsch och fin och spår två var det bästa han kunde få här. Jag tycker att hästen visade i fjol att han är väldigt bra och han ska kunna duga i det här loppet. Det ska bli spännande att se honom från de bästa förutsättningarna. Han verkar väldigt fin i träningen och det blir optimal balans och utrustning. Jag tror att det ska kunna gå bra, säger Frode Hamre.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.