Inför V86 (jackpot): Double Exposure jagar plats i Elitloppet

36

Inför V86® (jackpot): Double Exposure jagar plats i Elitloppet

Sista tävlingssäsongen.
Sista chansen att vinna Elitloppet.
Double Exposure jagar en rosa elitloppsbiljett direkt i årsdebuten.

Det är jackpot på V86® och 18 miljoner kan delas ut till en ensam vinnare med åtta rätt.
Omgången lockar inte bara spelmässigt.
I Meadow Roads lopp på Solvalla delas en elitloppsinbjudan ut till segrande häst. Favorit blir årsdebuterande Double Exposure. Åtta år gammal är den åttafaldiga miljonärskan redo för sin sista tävlingssäsong.
– Det är bestämt att det blir sista året på tävlingsbanan, eller det ska man kanske inte säga till hundra procent. Hon har gjort det fantastiskt bra, så henne vill jag ha i aveln också, säger tränaren Daniel Redén.
Avelsboxen väntar först nästa år. Nu – med tre veckor kvar till Elitloppet – ska hon säkra sin rosa elitloppsbiljett.
– Hon var igång och skulle starta för en och en halv månad sedan, men vi fick ett litet bakslag. Hon blev lite tjock i ett ben och hostade lite. Det var något virus hon fått och vi trodde nog att det var värre än vad det var. Det gick tillbaka ganska fort, säger Daniel Redén.
Double Exposure brukar tävla bra direkt efter längre uppehåll. Hur tror du att formen är nu?
– Jag skulle ha tryckt av henne i ett skarpare jobb i fredags, men det kom så mycket regn och banan blev för tung så jag kunde inte köra henne så som jag ville. Men hon fick i alla fall gå en tung intervall och den var riktigt bra. Men hon är åtta år, och hon har det där i sig.

Missade elitloppsfinalen 2019
2019 provade Double Exposure sina vingar i Elitloppet utan att ta sig vidare till final.
– Det året tävlade ingen av mina hästar bra den helgen, säger Daniel Redén.
Både 2018 och 2020 vann Double Exposure under elitloppshelgen och formen brukar vara på topp under sista helgen i maj.
– Är hon bra i loppet på onsdag och allting ser bra ut efteråt så ser jag ingen anledning att inte starta henne i Elitloppet, säger Daniel Redén.
Främsta motbudet i V86-8 kommer också han från Daniel Redéns stjärntäta stall. Heavy Sound vann årets två första lopp i fin stil, men senast galopperade han i Seinäjoki Race i Finland.
– Galoppen senast var bara ett olycksfall i arbetet. Han reagerade när Johan Untersteiner gick ner framför med Dear Friend, men det var absolut inte oschysst kört. Sen var banan väldigt hård också. Men jag tar inte så hårt på den galoppen för han har känts så bra efteråt. Nu är det Solvalla och där brukar han tävla bra, säger Daniel Redén.
Tittar man på statistiken har Double Exposure vunnit 12 av 14 lopp hon gått i ledningen i Sverige. Heavy Sounds motsvarande siffra är 10 av 10.
Hur resonerar du om spetskampen?
– Jag tror inte att Heavy Sound kan hålla upp Double Exposure från start om hon är som hon brukar vara. Hon är väldigt startsnabb. Spår ett för Heavy Sound är inte det mest optimala, han är bättre när han får starta lite längre ut i banan, säger Daniel Redén. Jag tror att Heavy Sound har väldigt bra form, men med tanke på att Double Exposure fick så bra läge och har sådan jäkla grundkapacitet är hon den bästa chansen.

Trivs med amerikansk sulky
Golden Tricks
 gör också årsdebut i samma lopp.
– Vi ska inte glömma henne för hon är riktigt bra. Kanske behöver hon det här loppet men hon är en väldigt bra sprinter som är väldigt snabb i benen. Hon har ett världsrekord i raden på 1600 meter voltstart, säger Daniel Redén.
Zephyr Kronos startar i V86-6. Vad tror du om chansen för honom?
– Honom försöker vi hitta rätt med. Jag vet hur svår han är och jag har inga förväntningar på honom här.
Magnificent Tooma blir favorit i V86-4.
Hur går tankarna kring honom?
– Han gjorde ett bra lopp på Bergsåker senast men mina hästar hade problem med banan den dagen. Magnificent Tooma var den som var bäst utav mina. Jag tror att han kommer at göra ett bra lopp nu när han tävlar med en amerikansk sulky igen, då blir han lite finare i travet.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.