Inför V86 (jackpot): Hinner spurtkanonen Even Younger fram igen?

29

inför v86® (jackpot) hinner spurtkanonen even younger fram igen?

En virvlande avslutning talade segerspråk senast.
Återigen har Even Younger lottats till det sämsta läget. Kan den högkapable fyraåringen fixa det igen?

 Omöjlig lösning på V86-gåtan förra veckan. Ingen hittade åtta rätt.
Den här onsdagens omgång, som delas mellan Solvalla och Bergsåker, bjussar därmed på en jackpot. En ensam vinnare med alla rätt på sin kupong beräknas kunna bli 15 miljoner kronor rikare.
En häst som kan utgöra nyckeln till full pott är snygge 12 Even Younger (V86-2). Den i dag fyraårige Orecchietti-sonen har haft ögon sedan barnsben. Den reslige och muskulöse valacken drar blickarna till sig – och nu har han också börjat leva upp till sitt goda rykte. Fyra starter hittills i år har resulterat i tre segrar samt ett andrapris.
– Han såg ju ut så tidigt, även långt innan han såldes på auktion, man gick och kollade på honom ute i hagarna…Jag hade koll på honom tidigt men jag trodde nästan att han skulle bli lite för stor och pampig i och med att han var så tidigt utvecklad. Men det blev han inte, så det är ju kanon, berättar tränaren Pasi Aikio.

Drog bricka tolv bakom bilen igen
Då Even Younger senast startade, just på Solvalla för fyra veckor sedan, bjöd han på en riktig delikatess. Hästen befann sig alltjämt sist i fältet när man svängde in över upploppet, men efter en rykande avslutning via femtespår var han först över linjen knappt 200 meter senare. Den gången hade Even Younger spår tolv bakom bilen, noterbart är att han lottats till precis samma läge nu.
– Ja, det har han ju visat tidigare, att han har den farten i sig, så han får gärna fortsätta att leverera med den avslutningen.
Hur högt håller du Even Younger?
– Det är en bra häst, så är det. Men sedan gäller det ju att han utvecklas med loppen också, så att han kan duga till i årgångsloppen. Det vore kul.
4 Izor Sisu (V86-4) slår sin stallkompis följe till Solvalla på onsdag.
För Izor Sisu handlar det den här gången om årsdebut. Kan femåringen vara något för jackpotjägarna på V86®? Spelarna Pokal, över maffiga 3140 meter, är det som gäller.
– Det här är hans distans. Han är ju en stark rackare. Nu är det ju årsdebut, men kliver han iväg från spår fyra är jag inte främmande för att han kan vara bland de tre och fajtas faktiskt.
Avslutningsvis, du har nyss valts till ny ordförande för Solvalla Travtränarförening. Hur ser du på den uppgiften?
– Det ska bli spännande. Det är en ära att ha ordförandeklubban och få representera tränarna. Det får nog mig att utvecklas personligen lite också, jag är lite lågmäld och nu får man kliva fram lite mer.

Föregående artikelGlimmas DD till V86-kvällen
Nästa artikelInför V86: Admiral As trivs med sällskap i hagen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.