Inför V86 (jackpot): Lugauer utlovar rejäl laddning med Tetrick Wania – ”Har bästa hästen”

233

inför v86® (jackpot) lugauer utlovar rejäl laddning med tetrick wania – har bästa hästen

Efter andraplatsen i Kungapokalen tar Conrad Lugauer sikte mot Svenskt Travderby med sin stjärna Tetrick Wania.
I onsdagens fyraåringstest i Eskilstuna avslöjar Lugauer att han vill prova rejält för ledningen.
– Någon gång måste vi prova och jag kommer att ladda rejält i starten. Jag tycker att jag har bästa hästen och tror på en jättebra chans, säger ”Connie”.

Tysken kan numera titulera sig Solvalla-tränare då han har installerat sig på Menhammar där han är privattränare för deras hästar. En titt på träningslistan visar på 101 hästar i träning i dagsläget och Conrad säger att han stortrivs med sin nya tillvaro.
– Jag har varit här i sex veckor och det känns mycket bra. Jag lär mig mer och det är bättre träningsmöjligheter här än vad jag har haft tidigare, säger han.
Osdagens V86®, som är kryddad med en jackpot och har 14 miljoner kronor i sexrättspotten, avgörs i Eskilstuna. Dagens högst doterade lopp är Fyraringstestet där förstapriset på 300 000 kronor har lockat flera av kullens bästa hästar. Om en månad är det dags för uttagningsloppen till Svenskt Travderby, och det här blir det sista genrepet över derbydistansen 2640 meter för flera av hästarna. En av de som sticker ut mest i startfältet är Tetrick Wania som närmast kommer från en andraplats i Kungapokalen efter att ha vunnit sitt försök. Stjärnhästen har precis passerat tre miljoner kronor i insprungna pengar, och tagit sex segrar på tolv starter och varit på prispallen i tio av dessa.
– 4 Tetrick Wania (V86-7) var jätteduktig i Kungapokalen. Johans häst som vann fick ledningen och var väldigt bra, men jag var otroligt nöjd med min häst, säger Conrad Lugauer.
Vad har hästen gjort efter den starten?
– Han har tränat på som vanligt och mår bra och känns väldigt fin. Han är ju på Menhammar numera och har anpassat sig bra. Det känns som att hästen kommer att göra en riktigt bra prestation i Eskilstuna.
Vad säger du om uppgiften med spår fyra bakom bilen?
– Vi har ett jättebra spår och nu har det också blivit dags att ladda med honom. Någon gång måste vi göra det och jag vill testa det inför Derbyt. Därför kommer jag att ladda rejält för ledningen och jag har på känn att han kan öppna ruggigt snabbt.
Du låter väldigt optimistisk, hur bra chans tror du på?
– Jag tror att vi har en jättebra chans. Jag tycker att jag har bästa hästen i fältet och jag tror att de andra får väldigt svårt att slå honom om han kommer till ledningen. Så bra som min häst känns ska det mycket till om någon ska slå honom från utvändigt om ledaren, säger Lugauer.
Inga ändringar i balans och utrustning?
– Nej, jag vill ha en lång karriär med mina hästar och vill att de utvecklas och därför är jag inte så mycket för barfotakörning på unga hästar. Det är möjligt att det kan bli aktuellt till en derbyfinal exempelvis, men nu kör vi fortsatt med skor runt om. Vanlig vagn och öppet huvudlag igen.
– För mig är hästen så mycket viktigare än barfota och jänkarvagn. Jag har testat det så mycket genom åren att jag vet vad som avgör och det är hästen och inte någon vagn.

”Bra form nu – inte omöjligt att han kan skrälla”
Solvalla-tränaren har ytterligare två hästar till start i jackpoten på V86, och han varnar för att en av dem kan slå till med en skräll.
– 7 Laradja Vrijthout (V86-1) har kommit i bra form nu även om senaste loppet inte alls blev till vår fördel. Han fick ett alldeles för tufft lopp men har känts fin både före och efter det. Han har fått ett bra läge och är snabb ut. Det var länge sedan han startade med voltstart men det är inga problem. Hästen kommer att öppna snabbt från springspåret. Jag tycker inte att han är sämre än någon av de andra och håller det inte för omöjligt att han kan skrälla.
– 12 Night Brodde (V86-4) ligger jag lågt med. Han har bara tränat i backen inför det här loppet och inte gått några snabbare intervaller. Han har fått spår tolv mot bra hästar och jag kommer att köra defensivt. Allt kan hända i travlopp men jag har väldigt svårt att se honom vinna därifrån. Vi får ta det här som ett träningsjobb, säger Conrad Lugauer.

Föregående artikelDD Tips till V86 onsdag 19 juli 2023
Nästa artikelInför V86 (jackpot): Dubai Kronos är Jerrys ”derby contender”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.