Inför V86 Jackpot: Marcus Lindgren lämnar inga garantier

97

Inför V86 Jackpot: Marcus Lindgren lämnar inga garantier

Kanske blir det Elitloppet i vår.
På onsdagen handlar det emellertid om comeback för Stoletheshow och tränaren Marcus Lindgren lämnar inga garantier efter fyra månaders tävlingsfrånvaro.
– I normal form ska vinna ett sådant här lopp – nu får vi se hur långt han räcker helt enkelt.

Solvalla Hästägarförenings Vårvintervandringspris går som den sjätte avdelningen på V86® på onsdagen i en jackpotomgång där det enligt prognosen kan bli 18 miljoner till en ensam vinnare med åtta rätt.
Stoletheshow är med sina 3,4 miljoner intjänat rikast i fältet i V86-6 och står med 20 meters tillägg i medeldistansloppet. Rikard N Skoglund kör.
Halmstadtränaren Marcus Lindgren är nöjd med både häst och förutsättningar.
Stoletheshow som under karriären utmärkt sig som en frontrunner ska få moppa till sig med ett lopp i kön i årets första start, med hästar som Ferrari Sisu och Antonio Trot på samma tilläggsvolt.
– Vi är inte ute efter att kräva seger av honom i årsdebuten. Men han har övervintrat väl så jag vill inte lämna något avslag heller. Han ska räknas och jag tycker väl att han normalt ska vinna ett sådant här lopp…men det är svårt att räkna på hur stor chans han har den här gången, säger Marcus Lindgren.
Just det faktum att Stoletheshow ska gå bakifrån på Solvalla ställer till det för Lindgren när han ska sia om chanserna.
– Anledningen till att jag anmälde honom till det här loppet överhuvudtaget är att jag vill att han går bakifrån den här gången. Hästen har gått i ledningen åtta gånger i rad och det vore nyttigt för honom att få prova någonting annat, säger han.

Känd för en andraplats
Stoletheshow är norskfödd och har hållit sig framme i unghästloppen i födelselandet under sina två första tävlingssäsonger.
2018 vann hästen norska kriteriet och derbyäventyret 2019 slutade med en fjärdeplats.
Det Stoletheshow är mest känd för är emellertid en andraplats.
I Jubileumspokalen på Solvalla i augusti förra året var hästen var makalöst tapper efter en hård kubbning om ledningen i loppet och blev bara passerad av Missle Hill sista biten.
Rikard N Skoglund tog emot när Magnus A Djuse testade med Zarenne Fas. Första 500 klockades till 1.05,7 och första 1000 till 1.08,7.
– Jo, den andraplatsen kommer man väl att irritera sig över resten av livet. Samtidigt är vi stolta över vad han presterade den dagen. Men det kändes märkligt att en häst som vars så fruktansvärt bra inte fick vinna, säger Marcus Lindgren.
Efter loppet på Solvalla talades det lika mycket om tvåan Stoletheshow som ettan i mål Missle Hill…
– Jag tror att det var första gången som de stora massorna förstod hur bra han var.
Jag visste ju. Eftersom vi inte kunna vässa honom så många gånger i livet har behövt lite tid på sig. Han var vässad inför kriteriet och inför Jubileumspokalen. I övrigt i karriären har han mest fått hålla sin form med att träna på lite lugnt och startat på.

”Inte långt efter Disco Volante”
Dubble elitloppsdeltagaren Disco Volante tränades upp av Lindgren och inledde karriären med sex starter som treåring i Halmstad.
Lindgren har svårt att bestämma sig om vem som är bättre av Stoletheshow och Disco Volante.
– Alltså det här med ”bästa”…det är väldigt svårt att uttala sig om. Den jag tycker har haft störst potential av alla hästar jag haft är Disco Volante. Men den här är väl inte så långt efter. Och i år vet jag inte vem som ska bli bäst.
Kan det bli en start i Elitloppet för Stoletheshow?
– Ja, ingen omöjlighet. Men än så länge har vi ingen specifik plan för 2021, annat än att han ska gå i högsta klassen hela våren och sommaren. Jag vill nog vänta till i början av april och se var han står innan vi lägger någon exakt plan över vilka lopp han ska vara med i.
Det blev lite rubriker där ett tag om att hästen skulle flyttas till USA och Åke Svanstedts träning och du dementerade. Vad handlade det om?
– Vi hade lite bekymmer i ägargruppen efter Jubileumspokalen där det blev lite fel. Vi var inte överens vi fyra delägare där en inte alls var nöjd med resultatet. Nu är delägaren som inte var nöjd inte med på hästen längre. Tack och lov så löste det sig. I år har vi kunnat förbereda hästen på ett helt annat sätt än vad vi kunde i fjol då det var lite pressat. Starterna efter andraplatsen på Solvalla borde han ha sluppit exempelvis.
Stoletheshow startar med segerchans på onsdag men behöver några lopp för att bli som bäst. Är det så man ska sammanfatta det?
– Ja. Hästen har inte riktigt tålt att vässas i träningen inför loppen alltjämt, så förra året lät vi honom tävla med kontinuitet för att flytta fram formen undan för undan. Så han blev bara bättre och bättre fram till Jubileumspokalen. Det är så jag tänker även i år.  Jag vill inte vässa honom för tidigt i träningen utan låta honom löpa sig i form inför de eventuellt stora lopp som kommer framåt maj. Han går med ett öppet huvudlag som han brukar, säger Marcus Lindgren.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.