Inget Sweden Cup – då siktar Norqvist på Elitloppet

61

Inget Sweden Cup – då siktar Norqvist på Elitloppet

När Solvalla ställer in Sweden Cup under elitloppshelgen för andra året i följd höjer Catarina Norqvist ribban rejält med sin topptravare From the Mine.
– Visst är det nästan som fritt fall att bara uttala ordet Elitloppet, nog kändes Sweden Cup tryggare, men nu ser vi fram mot maj med djävulsk spänning, säger Umeåtränaren till Västerbottens-Kuriren.

From the Mine har hunnit bli nio år men fortsätter att utvecklas. Under fjolåret tog han nya kliv och i oktober kom första segern i Svenska Travligans högsta klass, gulddivisionen. Då slog han flera hästar som varit med i Elitloppet och det gjorde han på nytt i den efterföljande starten. Efter en tids sjukdom i december tränas han nu för fullt och årsdebuten är planerad till månadsskiftet mars-april. Sedan var tanken att ladda mot Sweden Cup under elitloppshelgen i maj, men då Solvalla nyligen meddelade att det loppet på grund av pandemin ställs in har Catarina Norqvist riktat om siktet.
– From the Mine är som alla vet startsnabb och jag tror inte de springer ifrån honom ens i Elitloppet.
– Sedan är det så klart ett lopp där många vill vara med, givetvis utgår vi från hur hästen känns framöver, men vi går för det och hoppas att vi ska komma till rätta formen i maj, säger Norqvist till Västerbottens-Kuriren.
Såhär långt har From the Mine vunnit 22 av 64 lopp och sprungit in nästan 2,2 miljoner kronor.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.