Inför V86 Jackpot: Nu gör Hill’s Angel debut på svensk mark

120

Drivningar i italienska storloppet Lotterian upprör

Hon har inlett karriären strålande i Italien med tre raka segrar och därefter en tredjeplats på Vincennes.
Nu gör jättetalangen Hill’s Angel debut på svensk mark och den välstammade dottern efter Muscle Hill är favorit i V86-jackpoten.
– Hon är riktigt bra och kan mycket väl utvecklas till en topphäst, säger tränaren Erik Bondo.

Det är återigen jackpot på V86 där en ensam vinnare med åtta rätt kan ta hem 20 miljoner kronor.
I Margaretas Tidiga Unghästserie för treåringar dyker det upp en häst som har inlett sin tävlingskarriär i Italien. Det är det svenskfödda stoet Hill’s Angel som fram till nu har tränats av Erik Bondo i Italien. Han är dansken som har varit tränare i Italien i många år och håller till cirka 20 minuter från banan i Montecatini som ligger mellan Pisa och Florens. Bland tidigare stjärnor som Bondo har tränat kan nämnas elitloppshästarna Solar Effe, Ghibellino samt toppstoet Shadow Gar. Bondo har 55 hästar i träning och en av dessa har har varit Hill’s Angel. Det treåriga stoet har gjort fyra starter och inledde sin karriär strålande med tre raka segrar som tvååring. Då körde Erik Bondo henne själv vid dessa. Sedan åkte Hill’s Angel till Paris och blev trea i ett lopp på Vincennes för Björn Goop.
– Hill’s Angel (V86-4) är en riktigt bra häst som är lättkörd och okomplicerad. Hon har vunnit både från ledningen och de två första loppen bakifrån. När jag vann med henne i Milano var hon snabb ut bakom bilen och tog ledningen direkt, säger Erik Bondo.
– Hon har väldigt fin stamtavla, inte bara att hon är efter Muscle Hill utan även mamman (Gossip Gal) har bara lämnat bra hästar. Jag tycker att hon har förutsättningar för att kunna utvecklas till en topphäst. Hon har så otroligt lätt för sig.

Travet varit stängt i två månader
Travsporten har varit stängd i Italien i två månader under coronakrisen. Det är fortfarande oklart när tävlingarna kan komma igång igen.
– Dom säger att de ska öppna om två veckor och vi får hoppas att det stämmer. Det har varit hemskt tråkigt som det har varit. Vi jobbar på dagarna och åker hem direkt på kvällarna, säger Bondo.

”Ska i träning till Goop efter loppet”
Han har skickat iväg Hill’s Angel som mellanlandar i Danmark på resan mot Solvalla. Hon har spår två bakom startbilen i den fjärde V86-avdelningen och körs av Björn Goop. Hästen kommer därefter att gå i träning hos Goop vilket var planerat sedan tidigare för att kunna starta i de svenska årgångsloppen.
– Hon ska till Goop efter loppet och det visste jag om sedan tidigare. Vi har tränat henne rejält hemma hos mig kontinuerligt hela vintern och hästen kommer väl förberedd. Hon har känts bra i jobben och jag tror hon kommer att göra en fin prestation direkt. Sedan hur långt hon räcker mot de andra är svårt för mig att bedöma. Men jag tycker som sagt att hon är en riktigt bra häst själv och får ses som en outsider när det är årsdebut. Läget är helt perfekt bakom bilen.
– Hon kom till Danmark i fredags och åker till Stockholm onsdag morgon. Allt har gått bra så här långt enligt de rapporter jag har fått. Det ska inte vara några problem och hon har ju varit ute och rest tidigare också till Paris i vintras. Hon kommer att tävla precis som tidigare, med aluminiumskor runt om och vanlig vagn, säger Erik Bondo.

Föregående artikelSvensk Travsport stänger Gocciadoros filial
Nästa artikelAnalys avd 7-8 inför V86 JACKPOT 20 Miljoner

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.