Inför V86 (jackpot): Obesegrad talang jagar femte raka

69

Inför V86® (jackpot): Obesegrad talang jagar femte raka

Fyra starter och fyra segrar.
Det treåriga löftet White Walker vet inte hur det känns att förlora ett travlopp.
Nu jagar hästen femte raka segern när han går ut i V86® – men tränaren Svante Båth dämpar förhoppningarna lite eftersom hästen varit struken efter senaste starten.
– Det kommer inte att gnistra av någon tokform, säger Båth.

Solvalla är värd för onsdagens V86 som kryddas av en jackpot där det väntar minst 13 miljoner i åttarättspotten.
Den obesegrade talangen White Walker är tillbaka efter att ha varit struken för en tilltänkt start den 20 juli för en sårskada. Innan dess ståtar hästen med fyra raka segrar och han har vunnit överlägset vare gång, utom senast då han höll undan med knapp men säker marginal från ledningen.
– 7 White Walker (V86-5) har inte gjort några fel utan har gjort allting rätt. Nu har vi inte matchat honom i så så tuffa gäng men han har gott allt som vi har bett honom om och vad mer kan man begära. Hans främsta egenskap är just att han är en komplett häst och inte har så mycket svagheter. Han är ganska allround och då är det tacksamt att vara tränare, säger Svante Båth.

”Ingen topp-, toppform – men kan vinna ändå”
Nu återstår det att se om segerraden förlängs eller bryts när White Walker startar i den femte avdelningen på V86. Han har spår sju bakom bilen och körs av Erik Adielsson, och tränare Båth baissar chanserna lite eftersom hästen kommer från ett litet uppehåll för sårskadan.
– Han fick stå över lite men det var inget märkvärdigt. Han kommer inte att komma i någon topp-, toppform utan meningen är att han ska få ett riktigt lopp i kroppen här och komma med betydligt bättre form till nästa start. Det är mycket saker som väntar för honom i höst med de större loppen.
– Så det kommer inte att gnistra av någon tokform men jag är nöjd med hur hästen känns och han är så pass bra i grunden att man inte kan räkna bort honom ändå. Men som sagt, jag sticker inte under stolen med att han kommer att gå framåt oerhört med det här loppet i kroppen. Sedan tror jag nog att han kan vinna loppet ändå, men jag tycker inte att han ska vara favorit från det här läget. Det här är det tuffaste loppet som han hittills har varit ute i. Vi gör inga ändringar utan fortsätter med järnskor och vanlig vagn, säger Båth.

”Har inte haft samma spänst – men är åtgärdad nu”
Solvalla-tränaren har ytterligare en häst med inom V86 och det är i den sjunde avdelningen där Zante Grif är tillbaka. Hästen var först i mål i ett V75-lopp i Gävle i slutet av maj men blev då diskvalificerad för trängning. Hon har därefter varit trea, tvåa och femma i V75 och startar nu i en spårtrappa från bricka elva med Erik Adielsson i sulkyn.
– 11 Zante Grif (V86-7) hoppas och tror jag är bättre nu än hon har varit i de senaste starterna. Om man jämför med den starten när hon ”vann” i Gävle så har hon inte haft samma spänst i loppen därefter. Hästen är åtgärdad efter senaste starten och känns fin, så jag hoppas att hon ska ha samma spänst nu igen när hon var som bäst. Det är ingenting som jag vet men jag hoppas och tror det. Hon är beroende av rätt resa i högt tempo och vi gör ändringar.

”Har redan glömt loppet”
Till sist så kollar vi dagsläget med Very Kronos (V75-7) som på lördag startar i Åby Stora Pris från spår elva. Hästen blev lite generad till galopp i Hugo Åbergs, då hästen framför togs upp i första kurvan vilket Very Kronos som satt bakom inte klarade.
– Jag kommer inte ens ihåg det och har redan glömt loppet, säger Svante Båth.
– Hästen känns bra och det är ingen konstigheter. Spår elva drar ner vinstchanserna, men samtidigt inte lika mycket nu som om det hade varit 1600 meter. Men jag hade ju hellre suttit i den främre träffen med honom. Jag känner mig aldrig slagen med Very Kronos när han sköter sig.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.