Inför V86 (jackpot): Redén selar ut segerfarlig trio

99

inför v86® (jackpot) redén selar ut segerfarlig trio

Det är jackpot på V86® och en ensam vinnare med alla rätt kan bli 15 miljoner kronor rikare.
Som många gånger förr spelar Daniel Redéns hästar en nyckelroll i hur pengarna fördelas.
Topptränaren har tre segerkandidater till start hemma på Solvalla.

Förra veckans V86 fick ett favoritbetonat utfall med en åttarättsutdelning på 3 279 kronor. Utdelningen för sex rätt understeg 15 kronor och därmed frös den potten inne och lades till den här veckans åttarättspott, som därmed beräknas uppgå till 15 miljoner kronor. Omgången delas mellan Solvalla och Jägersro och det är i Stockholm som Daniel Redéns trio ska äntra banan. Stallets vinstsumma för 2022 passerade i söndags tidigare rekordnotering och är nu uppe i över 41,5 miljoner kronor. Först ut på V86 för att försöka spä på den ytterligare är Notice’em, som startar från innerspår bakom startbilen över 2 140 meter.
– Hon var rejäl senast, gången innan hoppade hon över en vattenpöl och galopperade. Jag tror att hon ska öppna bra och hon har bra inställning. Tidigare har hon inte haft tekniken med sig men den börjar komma nu, säger Daniel Redén i samarbete med spelvärde.se.
Det treåriga stoet vann tävlingsdebuten i juli och efter två mindre lyckosamma lopp slutade hon senast tvåa efter att ha utmanat om segern från positionen som första häst i andraspår. Den här gången ska hon tävla utan bakskor och med amerikansk vagn för första gången.
– Hon var fin i måndagsjobbet och är en fin häst. Det borde passa bra med barfota bak. Vi ändrar inte på huvudlaget och så testar vi nog bike på henne också.

Plockar bort skor och skydd
I det efterföljande lopp på Solvalla är det femårige Brambling (V86-4) som ska ut och stångas med den äldre eliten i Triton Sunds lopp. Distansen är 2 640 meter, densamma som när han vann Svenskt Travkriterium som treåringen, och med två segrar i lite enklare sällskap bakom sig startar han nu med nummer fyra bakom bilen.
– Han är på väg åt rätt håll igen efter att vi har börjat om med honom för att få honom att fungera ordentligt. Han kom ju helt ur balans en period. Han har kanske inte visat någon toppform men jag har varit nöjd med honom. Han har fått jobba på och vi hoppas att han ska bli bättre och bättre. Det viktigaste nu är att han fungerar och tycker att det är kul att tävla igen. Vi fortsätter som vi kört på slutet, med tunga skor, samma balans och utrustning.
Tredje hästen från stall Redén att möta V86-publiken är treåriga Dalila Jet (V86-6). Hon har som bäst slutat tvåa i karriärens inledande fyra starter och senast levde hon inte alls upp till favoritspelarnas förväntningar när hon tidigt kastade in handduken i ledningen och kom i mål som femma.
– Hon var blek senast så jag blev lite brydd på hennes prestation då, för hon hade gått bra innan. Jag tror att hon inte är så speedig så man måste köra i lite hårdare tempo.
Från innerspår på startvolten talar mycket för att Dalila Jet på nytt sitter i ledningen och hennes tränare planerar att lätta henne rejält.
– Nu blir det barfota runt om och vi kanske även plockar bort skydden på henne, så hon ska nog vara förbättrad.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.