Inför V86 (jackpot): Vänder oturen för Aramis?

73

inför v86® (jackpot) vänder oturen för aramis

Finalist i Sprintermästaren i somras.
En seger på fem starter efter det – med en hel del stolpe ut.
I ett sprinterlopp på hemmabanan på onsdag blev det ett så kallat skitspår igen för duglige Aramis Face.
– Han har haft fin form länge men mycket otur, summerar Lars I Nilsson.

Fyraårige Aramis Face är en bra häst för sammanhanget i V86® på Jägersro på onsdagen.
Från ett åttondespår ser det dock inte lätt ut över hetsiga 1640 meter i V86-5.
Senast handlade det om ett tolftespår för Lars I Nilssons häst i ett klass I-försök och en bra avslutning från kön till en femteplats.
Tränaren suckar.
– Formen är det inget fel på men det som kan ha blivit fel har också blivit det. När det bara blev ett femtepris senast räckte inte poängen för att komma med på V75® hemma för två helger sedan vilket var vår plan A, säger Jägersrotränaren.
Det fick bli plan B i stället för Aramis Face och en start i onsdagens femte avdelning på V86. Ett lopp för hästar med mellan 225.001 och 415.000 kronor intjänat.
Valacken inledde karriären med två raka segrar och har nu sex triumfer på 22 starter. I somras kvalade han in till Sprintermästaren i Halmstad med en tredjeplats bakom Francesco Zet. Aramis Face hade chans till fina pengar i finalen samma kväll men agerade en bra bit under normal nivå i det loppet och galopperade.
– Han travade inte riktigt hundra den dagen och vi hittade vi lite småbekymmer kiropraktiskt på hästen. Sedan har han travat bättre efter det men då har vi inte haft det där riktiga flytet i stället. I ett vanligt lopp i Kalmar öppnade man 1.07 med honom i dödens och han var jättebra som trea. Vid andraplatsen gången innan var han lika bra i en ny tuff öppning och i Halmstad i augusti fin vid seger då han gick sitt rekord (1.11,3), säger Lars I Nilsson.
Behåller han formen inför onsdagens uppgift?
– Han har haft fin form länge och den är nog fortsatt bra. Senast gick han en bra repa sista varvet från det där spåret även om det ebbade ut lite sista hundra meterna. Men han gick ett topplopp då också. Det är bra häst och han är bra för den klassen han är i för dagen. Men synd som sagt synd på läget, spår åtta är vad det är.
Christoffer Eriksson kör hästen för första gången. Vad ska du säga till honom?
– Det är inga ändringar planerade. Han är startsnabb och Christoffer får försöka köra fram för en bra position, sedan vet vi ju att vi har en bra häst. Men så klart kan han inte bli hängande i tredjespår och sedan dödens. Han kanske har chans att vinna ändå men…jag har inte analyserat loppet så mycket. Vi tror alltid på den här hästen när han startar. Nu är det någon fin emot exempelvis den tyske hästen (7 Lancaster).
Några tankar om femåringssäsongen med Aramis Face?
– Det är några växlar kvar att dra till nästa säsong. Efter en tuffare träningsperiod i vinter borde han ju kunna härja ganska friskt på V75. I år kanske han har varit lite övermatchad – men vi har en bra häst.

Fotnot: Det är jackpot på V86® Xpress på onsdag 2 november med potentiella 15 miljoner kronor till ensam vinnare med 8 rätt.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.