Inför V86 (jackpot): Rekordår för norska toppstallet

44

inför v86® (jackpot) rekordår för norska toppstallet

Frode Hamre kan se tillbaka på stallets bästa år.
På onsdagen när V86® avgörs på Bjerke och Solvalla spelar han huvudrollen.
– Jag har flera bra chanser i omgången och Oz är den bästa, säger den norske topptränaren.

Frode Hamre är Norges i särklass mest framgångsrika tränare. 2016 körde stallet in 16 miljoner norska kronor. Ett rekord som stallet inte trodde var möjligt att slå. När det bara återstår veckor av 2022 är det bara att konstatera att det rekordet är slaget med hästlängder. I veckan klev stallet över 20 miljoner kronor.
– Det som är glädjande är att det är många hästar som tävlar bra och gjort det länge. Vi är ett härligt team och vårt upplägg med träning, matchning och allt annat fungerar väldigt bra, säger Frode Hamre.
Stallet har vunnit flera storlopp, bland annat Oslo Grand Prix, Axel Jensens minneslopp, Ulf Thoresen Grand International och norsk mästerskap är några av de mer penningstinna loppen som stall Hamre lagt beslag på.
– Jag måste nämna Stoletheshow som varit fantastiskt bra och sprungit in närmare fem miljoner i år och jag hoppas och tror att han kan hålla samma standard även nästa säsong, det känns så.

Flera chanser i omgången
På onsdagen är det V86® kryddat med en jackpot. Bjerke tar han om fyra av loppen och som så många gånger förr spelar Frode Hamre huvudrollen. Han har sju hästar till start och flera av dom kan vinna.
– Vi har det bra förspänt, det håller jag med om och flera av hästarna har segerchans. Om jag ska välja någon före den andre är det 5 Oz (V86-7) han har varit riktigt bra i år. Jag hoppas och tror att vi kommer tidigt till ledningen och då blir han svårslagen.
Redan i V86-1 blir Hamre favorit med 5 Broadway Don som har fem raka segrar.
– Det är en jättefin häst med hög kapacitet. Han var lite besvärlig tidigare men i takt med att han har fått starta på så har han blivit mer stabil och mognat. Han kan öppna ganska bra från start och även om han möter bra hästar så kan han vinna.
I V86-3 startar 6 Fyri som inte har någon rolig resultatrad.
– Hästen är bättre än så, men är osäker och har lätt att ta till galopp. Han har vunnit nio lopp i år och är stark och rejäl och kan vinna den tunga vägen. Jag bedömer galopprisken som 50 procent, går han felfritt är han bra nog att vinna.

En av de bästa hästarna i stallet
Stall Hamre har tre hästar i V86-5 och Frode kör själv 7 Hede Darling vilket är lite överraskande.
– Jag tycker att det är bästa hästen av mina. Hede Darling är oerhört kapabel och det är absolut en av de bättre hästarna i stallet. Han har gjort två starter för oss och i den första blev det galopp och i den andra var han inte frisk. Jag körde 1.14/2100 meter inne på Jarlsberg för några dagar sedan och hästen kändes kanonfin. Han har allt och kan vinna även om det blir ett offensivt upplägg.
Du har två hästar till i loppet, deras status?
– 2 Bill´s Man vann senast på ett rejält sätt. Han har ett bra spår och jag hoppas att han kan komma till ledningen. Always On Time är snabbast från start av alla, men jag tror Bill´s Man är först framme och får överta. Det kan hålla länge.
– 11 Ble du Gers är en fantastisk häst på alla sätt. Han vann senast och slog Stoletheshow. Ble du Gers tänder till lite extra när det blir kallare i luften. Läget är dåligt och jag kan tänka mig att kusken är offensiv eftersom hästen är klassen bättre när han är med där framme och räds inte att trava utvändigt ledaren. Jag har tre bra hästar i loppet och hoppas att någon av dom vinner.
Så till sist har Frode Hamre två hästar i V86-7 och han kör själv 5 Oz.
– Det tycker jag är min bästa chans i omgången. Han har vunnit flera lopp på slutet och utvecklas hela tiden. Han tränar riktigt starkt och har ett bra spår och jag laddar för ledningen. Skulle vi inte nå den positionen så kan vi vinna ändå för så bra är hästen för dagen.
– Jag har även 10 Code Young i loppet. Han slutade trea i det norska derbyt och har snabbt tjänat mycket pengar. Han möter lite tuffare motstånd nu och jag tror att det blir lite för tufft för honom att vinna även om han tränar fortsatt väldigt bra. Han kommer att tävla med ett norskt huvudlag för första gången och det är den enda ändringen jag gör på mina hästar.

Föregående artikelFem tippar V75 inför ÅBY 10 december 2022
Nästa artikelInför V86 (jackpot): ”Topplopp senast och bör ha bra chans”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.