Inför V86 (jackpot): ”Topplopp senast och bör ha bra chans”

107

inför v86® (jackpot) ”topplopp senast och bör ha bra chans”

Kai Johansen kan ha en del av lösningen till onsdagens jackpot-omgång på V86®.
– Trefilov svarade för ett topplopp senast och bör ha bra chans, säger norrmannen.

Kai Johansen har tränat hästar i nästan hela sitt liv och varit en av Norges bästa kuskar. Nu har han dragit sig tillbaka och förra vintern slog han igen sitt stall och hästarna gick i träning till Olav Mikkelborg.
– Jag fick ingen ekonomi i min rörelse och hur jag och min fru kämpade så var det jobbigt. Det är väldigt tufft att vara travtränare och vi har väldigt låga prispengar att köra om. Drivmedel och forder är lika dyrt i Norge som i Sverige. Jag är numera bilbärgare och har en bra lön samtidigt som min fru jobbar hos Mikkelborg, berättar Kai Johansen.
Att släppa hästarna helt går inte och för bara några veckor sedan körde han lopp på Solvalla.
– När jag har tid och känner suget så åker jag till stallet och hänger med och kör, att släppa travet går inte. Det var en härlig känsla och när det är sådana dagar med mycket fina hästar och topptrav rakt igenom så händer det att jag ångrar mitt val, men oftast är det vardagstrav och det är inte lika glamoröst.

Kör gärna i ledningen
På onsdagen delar Bjerke och Solvalla på V86® och en ensam vinnare kan bli 14 miljoner rikare. Kai Johansen kör ett lopp och det är en av V86-inledningens mest spelade hästar.
– 3 Trefilov är en jättefin häst. Han är allround och helt okomplicerad. Han gillar inte att trava utvändigt ledaren, men det är det inte många hästar som gör.
I den senaste starten var Trefilov på Solvalla i en V75-final.
– Jag tycker att hästen svarade för ett mycket bra lopp. Det kanske är det bästa lopp han gjort i karriären. Vi hade ett dåligt läge och det är väldigt tufft i en final och helt annat motstånd än i Norge. Vi var jättenöjda med hästen och allt ser bra ut efteråt.
Trefilov har lottats till ett bra spår och Kais taktik är glasklar.
– Hästen är startsnabb och jag kommer att ladda för att försöka komma till ledningen. Lyckas jag med det så kör jag i den positionen.
Hur värderar du segerchansen?
– Jag tycker att vi ska ha en ganska bra chans. Visst har jag respekt för bland annat Broadway Don, men vi har spår innanför och jag hoppas kunna hålla honom utanför.
Har du något bra jackpot-drag i loppen från Bjerke?
– Nja, jag har inte så bra koll i dom loppen jag inte kör, men jag har kollat lite snabbt och det är väl ingen vild gissning att tro att stall Frode Hamre tar hem några lopp, hans hästar tävlar oerhört starkt och har gjort så hela året.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.