Inför V86: Johan får chansen när Örjan är avstängd

222

johan_untersteiner_V86

Örjan Kihlström är avstängd.
Då får Johan Untersteiner ta klivet fram som förstekusk hos stall Roger Walmann.
– Priceless Pellini är bästa chansen, säger 28-åringen som kör fem hästar inom V86-spelet.
Efter utbildning på mediagymnasiet lämnade Johan Untersteiner tryggheten i Halmstad sommaren 2003 för att skaffa sig erfarenhet på annat håll. Efter ett halvår hos Stefan Hultman fick han anställning hos Solvallatränaren Roger Walmann och där har han blivit kvar.
– Tanken var väl att jag skulle ut och se mig om i världen lite och sedan komma hem och jobba hos pappa. Men så blev det inte och jag har faktiskt ingen hemlängtan heller. Jag har till och med byggt hus här, säger Johan Untersteiner.

Blev proffs vid nyår
Vid årsskiftet plockade Johan Untersteiner ut proffslicens men han jobbar kvar som försteman hos Roger Walmann.
– Det är ingen skillnad mot tidigare. Jag var tvungen att plocka ut licensen inom fem år efter utbildningen på Wången och eftersom jag ändå inte fått köra några lärlingslopp med de nya reglerna var det lika bra att byta licens. Proffs låter lite bättre även om det inte är någon skillnad, säger Johan Untersteiner.

431 segrar
I dag är Johan Untersteiner en av landets mest meriterade och erfarna förstemän. Totalt har han kört närmare 4 000 lopp och vunnit 431 segrar.
Hur ser du på framtiden?
– Jag har ingen anledning att se negativt, utan ser ljust på alla möjligheter. Jag trivs med min roll i teamet hos Roger. Jag har ett stort ansvar och trivs med det. En dag kommer jag att bli egen tränare, men när vet jag inte, jag har inga tidstankar.

Kör fem V86-hästar
Den här veckan är Örjan Kihlström avstängd från onsdagstävlingarna och det innebär att Johan Untersteiner får ta klivet fram som förstekusk på stallets V86-hästar och han kör fem hästar.
2 Punters Point (V86-2) har fin form. Tony Wallin som körde senast gjorde ett felval i sista sväng senast och tappade någon placering på det. Hästen är ofta med och slåss om platserna och det tror jag han gör här också.
4 Priceless Pellini (V86-3) är en lite speciell häst. Hon är lite svår och har behövt tid på sig. Hon har blivit allt stabilare. Det är första starten bakom bilen nu men det tror jag inte är något bekymmer, snarare tvärtom. Normalt duger hon i sin klass, stark och rejäl och ska räknas även om hon möter tuffare hästar nu.
6 Wallner (V86-4) svarade kanske för en lite klen avslutning senast. Annars känns hästen duglig för klassen och han borde kunna öppna från start.
Det står ”kul spel” på stallets hemsida?
– Jaså? Ja, vi får hoppas tränaren har rätt.
9 Candor Hall (V86-7) har fin form och har gjort bra lopp på slutet. Startspåret gör inte så mycket då han inte är snabb från början ändå. Han är mer stark än speedig och behöver tempo på loppet, precis som det blev när han vann senast. Blir det lite fart så är han med och slåss om segern.
6 Ranch I Do I Do (V86-8) satt fast i rygg på mig senast då jag körde Milton Zet. Hästen är rätt kvick tror jag så vi provar att ladda framåt.
Förutom de fem hästarna som Johan Untersteiner kör själv så har stall Roger Walmann ytterligare tre hästar till start inom V86-spelet.
7 Wirginia Ås (V86-3) har jag kört mycket och hon spurtade bra i skymundan senast. Hon ska smygas och köras på chans. Hon är med och hugger om en vettig placering med rätt resa.
9 Merlot Broline (V86-3) spurtade bra senast efter att hon fått fritt sent. Nu har hon lopp i kroppen och jag tror hon gör ett bra lopp. Hon är duglig för klassen.
2 Alvena Rindi (V86-5) kom aldrig in i loppet senast, men var bra gången före. Hon är väldigt startsnabb och från ett perfekt läge borde hon kunna slåss om platserna. Hon är bättre än raden.

Lars-Ove Pettersson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Mer harmoni med färre hästar
Nästa artikel3500 år till nästa gång

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.