Inför V86: Kanonspår för Nurmos kvintett

193

nurmos_kvintett

Timo Nurmos har fått en kanonstart på 2013.
24,1 i segerprocent och stallets hästar har tjänat överlägset mest pengar.
Inför onsdagens V86 har stallets dessutom lottats med idel bra startspår.
Timo Nurmos har inlett året strålande och leder ligan över landets vinstrikaste tränare klart med drygt 3,2 miljoner kronor. Åke Svanstedt är tvåa i ligan med drygt två miljoner kronor.
Via 133 starter har Timo Nurmos hästar segerdefilerat 32 gånger och det ger en imponerande segerprocent på 24,1.
Inför onsdagens V86-tävlingar har Solvallatränaren dessutom haft tur med startspåren och hans kvintett startar från spår 2-1-1-1-1.
Så här kommenterar Timo Nurmos sina hästars chanser via egna hemsidan.
2 For Life (V86-1) spurtade strålande senast och är mycket fint i ordning. Jag sa inför senaste loppet att jag tror att han vinner när som helst och det står jag fast vid. Han har spurtat mycket bra varje gång på slutet och hela tiden ifrån dåliga lägen. Nu fick han äntligen ett bra läge och det är första gången på länge som han har framspår. Så bra som hästen känns måste jag vara optimist. Eventuellt barfota runt om öppet huvudlag.

”Eventuellt rycker vi alla skorna”
1 Amadeus Star (V86-2) vann på ett bra sätt senast med krafter kvar. Han har sedan varit struken efteråt för en tilltänkt start då han hade en halsinfektion. Han fick vila lite men har sedan tränat på bra igen och känns fin. Innerspåret bakom bilen är jag nöjd med eftersom han öppnade så snabbt senast och enkelt tog spets utan att kusken behövde köra så mycket på honom. Jag måste tro att hästen kan vara långt framme även här och eventuellt rycker vi alla skor den här gången. Norskt huvudlag.
1 Engla Håleryd (V86-3) Är mycket fint i ordning och hon spurtade bra senast men utan chans att få tag i vinnaren. Det var för långt fram men hon var inte tom i mål utan hade lite krafter kvar. Näst senast snubblade hon sig i galopp i sista kurvan och hade troligen vunnit annars. Det är en kapabel och fin häst som måste räknas även här men innerspåret är inte det bästa då hon inte är så snabb ut. Barfota fram och halvstängt huvudlag.

”Han är mycket snabb ut”
1 Disney Tooma (V86-5) hamnade illa till in i första sväng senast och fick backas ner i kön. Han kom sedan aldrig till i loppet och hade mycket långt fram men spurtade riktigt bra i skymundan. Hästen är fint i ordning och har kommit i fin form nu med två lopp i kroppen. Förutsättningarna den här gången är helt perfekta. Han är mycket snabb ut och både innerspår och den korta distansen är mycket bra. Jag kan inte annat än vara optimist och tro på bra chans. Barfota runt om och helstängt huvudlag.
1 Abborren (V86-8) är mycket fint i ordning och går strålande bra varje gång i loppen. Synd bara att hon har fått så tuffa lopp på slutet och i dödens varje gång. Senast höll hon farten starkt i snöovädret och hästen har känts fortsatt fin i träningen efteråt. Hoppas att hon får ett snällare lopp den här gången och det borde hon få ifrån innerspåret men hon är heller inte så snabb ut så risken finns att hon blir över ifrån början. Löser det sig sedan bara under vägen måste hon räknas igen. Eventuellt barfota fram och halvstängt huvudlag.

Lars-Ove Pettersson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.