Inför V86: Kitty Hawk har framtiden för sig

162

inför v86® kitty hawk har framtiden för sig

En flyfotad treåring med framtiden för sig.
Stefan P Pettersson har höga tankar kring Kitty Hawk och hoppas hon får segerdefilera på V86®.

 Fyra divisioner av Margaretas Tidiga Unghästserie körs när Solvalla håller i topptävlingar med V86® i sommarkvällen.
Mantorpstränaren Stefan P Pettersson kommer med högst lovande 5 Kitty Hawk (V86-5) som går ut i loppet för treåriga ston. Den välstammade lillasystern till Hell Bent For Am inledde sin tävlingskarriär i USA hos Marcus Melander men kom till Petterssons stall förra sommaren och plockade direkt två raka segrar som tvååring.
Näst senast var hon knappt slagen som tvåa i treåringseliten för ston under elitloppshelgen. Därefter provades lyckan i uttagningarna till E3, en galopp i starten grusade förhoppningarna, men hästen återkom mycket starkt efter den fadäsen.
– Allt är bra med henne för dagen. Hon hoppade ju bakom bilen senast men vi hoppas och tror att det bara var en ”racing incident”; Björn Goop som körde sa det att hon snabbt kom ned på hästen på innerspår och fick korrigera, varför hon slog sig på ett framknä. Hon gjorde en riktigt bra prestation efter det och var jättefin, så vi tror att hon är tillbaka där hon ska vara, säger Stefan.
Det är en häst som ni förstås har stora förhoppningar på?
– Ja, det är Oaks och Breeders Crown som vi siktar på med henne.
Kitty Hawk är väldigt startsnabb?
– Hon är mycket snabb från början så det går att göra lite som man vill. Som tvååring var hon ju helt överlägsen, nu börjar de andra bli snabbare också, men hon är fortfarande snabb.
Vi ska räknas med en bra vinstchans?
– Hästen måste vara som bäst och det är tufft motstånd som det ska vara när det är 300 000 kronor i förstapris, men jag tycker att det ska vara en bra chans och jag måste tro på min häst.

Föregående artikelDD Tips Onsdag 5 juli 2023
Nästa artikelSolvalla hedrar Margareta Wallenius-Kleberg med eget lopp

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.