Solvalla hedrar Margareta Wallenius-Kleberg med eget lopp

28

solvalla hedrar margareta wallenius kleberg med eget lopp

Solvalla hedrar Margareta Wallenius-Klebergs med ett eget lopp på sin hemmabana Solvalla. Jubileumspokalen byter namn till Margareta Wallenius-Klebergs Pokal.
– Margareta Wallenius-Kleberg har historiskt haft enorm betydelse för Solvalla och att tillägna detta lopp hennes namn var inget svårt val, säger Solvallas VD Jörgen Forsberg.

Margareta Wallenius-Kleberg lämnade ett enormt tomrum vid sin bortgång i april. Margaretas passion för travsporten bidrog till innovationer och bland hennes uppdrag genom åren fanns ordföranderollen för Stockholms Travsällskap och ASVT, styrelseplats i Svensk Travsport, Beridna Högvakten, Nordiska Travmuseet och som grundare till Stockholms Hästambulanser för hästens bästa. Margareta valdes 2013 in i travets Hall of Fame i Sverige och 2018 i United States Racing Hall of Fame.
Med elegans, integritet och respekt var Margareta en hedersgäst över hela travvärlden, speciellt på Solvalla som tillsammans med Menhammar och Svensk Travsport skapade populära Margaretas Tidiga Unghästserie 2017.
Premiärupplagan av Margareta Wallenius-Klebergs Pokal avgörs 16 augusti på Solvalla med 1,5 miljoner kronor till vinnaren. Loppet är öppet för femåriga hästar och Jubileumsdagen är sensommarens höjdare på huvudstadsbanan. I fjol vann storstjärnan San Moteur och Björn Goop Jubileumspokalen på världsrekordet 1.09,7a/2.140 meter.
– Det brukar vara en magisk kväll på Solvalla med fantastisk stämning och toppsport. Det känns både självklart och naturligt att hedra Margareta denna dag, säger Solvallas VD Jörgen Forsberg i ett pressmeddelande.

Föregående artikelInför V86: Kitty Hawk har framtiden för sig
Nästa artikelVirtuell hästkapplöpning – vad är det?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.