Inför V86: Kulltoppar duellerar

210

imagekulltoppar

Historien talar för Dreams Take Time.
Startspåret för Lillen Sisu.
Den som listar ut hur duellen går kan bli tolv miljoner kronor rikare.
– Sett till prestationerna han gjorde i slutet av fjolåret, vinterträningen och hur han har inlett året, måste jag tro på min häst, säger Lillen Sisus tränare Petri Salmela inför onsdagens V86-jackpot på Solvalla.

Som tvååringar mätte de krafterna tre gånger. Varje gång drog Dreams Take Time det längsta strået. Efter en vinter med träning ställs de nu öga mot öga igen. Frågan är hur styrkeförhållandet mellan kulltopparna ser ut i dagsläget.
Favorit blir Dreams Take Time, med all rätt. Med sju segrar på nio starter och 883 000 kronor insprunget blev han i fjol både landets segerrikaste och vinstrikaste tvååring. Då tränades han av Jim Oscarsson i Eskilstuna. Efter försäljning återfinns han nu hos Joakim Lövgren i Skurup. För honom tog hästen senast en enkel seger i årsdebuten och nu väntar Rikitikitavis lopp (V86-2) på Solvalla.
– Nu ska han resa hem, höll jag på att säga. Han känner ju till Solvalla och det enda som blir annorlunda den här starten jämfört med förra är ju att han övernattar. Det kan han behöva träna på för går det som jag hoppas kommer han att få resa mycket, säger Lövgren, som inte låter speciellt oroad över långresan.
– Det är en förståndig häst. Sedan finns det lite tävlingsnerver i honom. Det är det som gör att det är tryck i honom när vi tävlar. Men det är en ung häst så vi ska ju inte tro att han är komplett och kan hantera vad som än händer. Men han är väldigt förståndig för sin ålder.
Ett svårt åttondespår bakom startbilen missgynnar Dreams Take Time, men det är inget som gör Lövgren allt för nedslagen.
– Jag tycker att jag kunde ha haft ett bättre utgångläge men hästen är ju intressant och han kommer säkert att göra ett bra lopp, så trots spår åtta har han lite chans.

”Utvecklats i vinter”
Även Lillen Sisu visade framfötterna i fjol. Det blev ”bara” två segrar på elva starter men han slutade bland de tre främsta åtta gånger och 451 500 kronor insprunget placerar honom på fjärde plats bland landets vinstrikaste tvååringar 2011. Lillen Sisu kommer också från seger i årsdebuten.
– Jag var riktigt nöjd med honom och självklart hoppas och tror jag att han har gått framåt med den genomköraren i kroppen, säger Petri Salmela.
Dreams Take Time vann samtliga lopp där han och Lillen Sisu möttes i fjol. Den senare galopperade en gång och slutade tvåa respektive trea vid de andra två mötena.
– Han mötte Jockes häst några gånger förra året och var inte så långt efter honom. Jag tror att min häst har utvecklats i vinter. Han har växt 2-3 centimeter och även om vinterns träningsperiod inte var så lång är det nästan otroligt hur bra han har tagit den, säger Salmela.
Innerspår bakom startbilen är också en plusfaktor för startsnabbe Lillen Sisu i onsdagens möte.
– Utgångsläget är på vår sida och utan att lägga mig i taktiken kan jag i alla fall säga att det alltid är svårare att springa utvändigt om ledaren. Jag tror på min häst och det ska bli roligt att se vad han kan.
Onsdagens duell kommer att ge en fingervisning om hur det kommer att se ut i årgångsloppen framöver. Och den som redan nu listar ut vilken treåring som har övervintrat bäst kan få ett ordentligt tillskott i plånboken. Det vittnar en åttarättspott på tolv miljoner kronor om.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.