Inför V86: Maharajah och framtiden visar upp sig

219

Travstjärnan Maharajah gör comeback – dessutom visar Travkompaniet upp framtiden när Solvalla sätter fokus på hästägarna.
– Det blir en fantastisk spännande dag. Det känns som att hela vårt koncept knyts ihop, säger Travkompaniets Annika Lindblom.

image-8

Det är dags för The Owners´ Day – hästägarnas dag på Solvalla.
Hårdsatsande Travkompaniet är en av landets mest lyckosamma hästägare under 2000-talet med mängder med storsegrar.
I dag äger konsortiet 22 hästar inklusive avelshingsten Calvin Capar.
I listan över vinstrikaste hästägare under 2013 ligger Travkompaniet trea strax bakom Stall Zet och Stall T.Z. Något Annika Lindblom har full koll på trots att hon är i Jämtland och röjer skog när vi får henne på tråden.
– Det klart jag har, det är ju tävling. Men tittar man på hur många hästar de har ska vi inte kunna slå dem. Jag tycker det är fantastiskt att vi varit bland topp fem sedan 2006, säger Annika Lindblom.
Travkompaniet slår i vilket fall rekord i år.
– Vi har bara 120 000 kronor kvar till tio miljoner och det skulle vara jättehäftigt om vi når det för första gången. Kanske når vi målet på onsdagen, säger Annika Lindblom.

Kung i Travkompaniet
Panne de Moteur, Orrecchietti, Rolling Stones & Co får ursäkta, än så länge är det Maharajah som är kung i Travkompaniet. Den 18-faldiga miljonären gör på onsdagen comeback efter nästan sex månaders frånvaro på grund av skada. Senast såg vi honom som trea i Oslo Grand Prix och i starten före vann han Olympiatravet.
Comebacken sker i The Owners´ Trophy som i år körs för 30 gången.
– Det ska bli jäkligt kul att se Maharajah tävla igen. Jag var inne på Solvalla och såg honom när han gick snabbjobbet inför den här starten för 14 dagar sedan. Han gick ihop med Rolling Stones och jag kunde inte låta bli att fälla en tår när jag såg honom. Han är så lycklig när han är ute på banan och när man ser honom så glad kan i alla fall inte jag hålla tillbaka känslorna.
Travkompaniet har aldrig vunnit The Owners´ Trophy. Är det dags nu?
– ”Marre” är naturligtvis inte som bäst direkt och behöver normalt lopp i kroppen. Samtidigt är det inte så tuffa kamrater han springer emot den här gången. Men det är en häst som alltid har vinstchans och han ska alltid streckas, tycker jag.

Hultman – en ”rockstar”
Travkompaniet har även med Pink Elephant i The Owners´ Trophy.
– Det skulle inte alls förvåna mig om han vinner istället om Marre inte är I full form. Det känns som att han är lite på gång. Det är lite diesel över honom men han på väg att växa i kroppen, säger Annika Lindblom.
I V86-1 har Travkompaniet en tredje starthäst att hoppas på i treårige Random Shot, som senast var ute i kval till Svenskt Travkriterium.
– Han hade en liten infektion i samband med kriterieuttagningarna. Jag vet inte hur han står i form, men han ser bra ut i jobben vad jag förstår. Han har styrkan som ett vapen. Det är ett svårt läge och jag är glad om han gör ett bra lopp. Men det är en rätt fin häst det här också, säger Annika Lindblom.
Förutom tre starthästar inom V86-spelet så startar Travkompaniet samtliga sina sex tvååriga hingstar i onsdagens premielopp på Solvalla.
– Det här är en av årets höjdpunkter. Det är första gången vi får se framtiden visa upp sig på banan. Årets kull är en spännande grupp och det ska bli himla kul att se dem.
– Det blir en fantastisk spännande dag. Det känns som att hela vårt koncept knyts ihop med både våra gamla stjärnor och blivande stjärnor på banan, säger Annika Lindblom.
Många av Travkompaniets delägare kommer att vara på plats på Solvalla på onsdagen.
– Ja, jag skulle tippa på ett hundratal. För många är det även speciellt att vår tränare Stefan Hultman står med oss under premieloppet och kommenterar de nya hästarna. För många är Stefan en ”rockstar”, lika spännande som hästarna.

Lars-Ove Pettersson

Comments are closed.