Inför V86®: ”Måste tro på en bra chans”

42

inför v86® ”måste tro på en bra chans”

10 segrar på 13 starter.
Brenne Odin gillar att vinna.
På onsdag blir han mångas singelstreck på V86®
– Jag måste tro på en bra chans, säger hästens tränare Jens Kristian Brenne.

Kallblodet Brenne Odin är ett riktigt råämne som går en spännande framtid till mötes. Hittills har han vunnit 10 lopp på 13 starter. Han inledde karriären med åtta raka segrar. Ett av loppen var Svenskt Kallblodskriterium, där han vann lekande lätt.
– Jag kände tidigt att det skulle bli en bra häst. Han har väldigt lätt för sig och är dessutom väldigt enkel att ha att göra med. Han uppträder som en gentleman och gör aldrig några fel. Han är mer eller mindre komplett och måste jag nämna någon egenskap som han är väldigt bra på så är det att han är riktigt snabb.
Brenne Odin är en riktig familjehäst. Hästen är uppfödd av Jens Kristians pappa Vidar Asgeir Brenne som också är delaktig i Brenne Odins vardag.
– Det är fantastiskt roligt att ha en sådan fin häst tillsammans och vara med på resan redan från början.

Siktar på dubbla derbyn
Som fyraåring är det två lopp som Jens Kristian siktar på.
– Det är derbyt, både det svenska och det norska. Vi siktar på ett lopp i Bollnäs i juni, H.K.H Prinsessan Madeleines Pokal och därefter är det fullt fokus på uttagningarna till det svenska derbyt.
På onsdag delas V86® mellan Åby och Romme och Brenne Odin ska slipa formen ytterligare. Han kommer att bli stor favorit trots att han står med 40 meters tillägg.
– Att han ska vara favorit är väl inte så konstigt, men han är inte i toppform ännu. Han blir bättre och bättre och jag var väldigt nöjd med honom senast. Han avgjorde lätt och var inte speciellt tagen i mål. Han har en hög lägstanivå. Toppformen ska han ha i derbyt.
Hur värderar du segerchansen?
– Nu är det ingen straffspark på något sätt. Baias som står med 40 meter tillgodo är en bra häst och han kommer säkert att ta hand om ledningen. Det är många att runda och det kan bli långt fram. Jag ser helst att han får ett rygglopp och får spara sin speed. Jag tror på en bra chans, men som sagt, det får inte strula på vägen. Jag gör inga ändringar – skor, vanlig vagn och öppet huvudlag.

Föregående artikelDanska stjärnan missar Elitloppet
Nästa artikelNästagångare till V86 Romme/Åby 25 maj 2022

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.