Inför V86 multijackpot onsdag: Svanstedt har favorithotet

103

Inför V86® Super Days (onsdag): Svanstedt har favorithotet

I lördags var Argbiggan ytterst nära att vinna på V75.
Nu hoppas Rickard Svanstedt på seger istället med Shimoko på V86.
– Jag tycker att hon har chansen att vinna det här loppet, säger Svanstedt.

Vi har kommit fram till finalen i V86 Super Days och onsdag kväll är det dags för Multijackpoten. Omgången delas mellan Åby och Solvalla och enligt ATG:s beräkningar ligger det i skrivande stund 35 miljoner kronor i åttarättspotten.
Rickard Svanstedt reser till Åby med en häst i transporten och han är ute i angeläget ärende. I lördags höll han sånär på att få en V75-seger som tränare till Argbiggan, som snöpligt åkte dit i sista steget.
– Argbiggan kämpade på väldigt bra och avslutade med 1.09,9 sista varvet. Men den andra hästen var för bra helt enkelt. Jag var i alla fall mycket nöjd med min hästs insats, säger Rickard Svanstedt.

”Är mycket spänstigare nu – stark insats senast”
I den femte avdelningen på V86 startar han Shimoko. Efter en trög inledning på karriären har det varit proppen ur i de två senaste starterna. Det har blivit två raka segrar för det fyraåriga stoet och hon har vunnit lätt båda gångerna. Senast efter en forcering i spåren mitt i loppet till ledningen och sedan gick hon enkelt undan över upploppet.
– Shimoko (V86-5) vann ett billigt lopp näst sesnast och såg klart förbttrad ut då. När jag sedan körde själv senast kände jag också att hästen var klart förbättrad. Hon gick en rejäl speed varvet kvar och höll ändå farten hela vägen hem. Jag tror att hon hade kunnat fortsätta en bit till och det fanns lite krafter kvar. Det var en stark prestation, säger Svanstedt.
– Hon har tidigare sprungit och hängt mycket på en töm och inte släppt till. Men i senaste loppet var hon mycket spänstigare. Hon känns även oförändrat fin i träningen och har samma spänst i jobben. Det är en väldigt stor och tung häst och det kan vara så att hon har behövt de här loppen. Hon gjorde någon start som treåring då hon var bra men sedan gick det en lång tid innan hon började att prestera.

”Är mer stark än snabb – siktar på ledningen”
Shimoko är tredjehandsfavorit i loppet och startar från ett perfekt utgångsläge med spår tre. Den långa distansen 2640 meter är det första gången hon provar på. Men tränare Svanstedt tror att det kommer att passa bra och är optimistisk.
– Hon är inte så snabb ut och man får passa på henne den första biten. Jag tror att vi kan köra felfritt i alla fall och när jag har fått henne i balans kan jag köra till efter en bit. Kan jag komma till ledningen är det en klar fördel gentemot de andra. Jag tycker att hon ska kunna ha chans att vinna det här loppet, säger Rickard Svanstedt.
– Hästen är mer stark än snabb och jag inbillar mig att distansen är en fördel. Tidsmässigt tycker jag att hon ska stå sig bra. Axevallas bana är en ganska långsam bana och Åby är en sekund snabbare. Det blir inga ändringar utan vi kör henne samma precis som senast.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86 multijackpot onsdag: Drömmar ska uppfyllas och nollor ska spräckas
Nästa artikelIdag bjuder vi på analys till ALLA V86 avdelningar från Tipsaren/Spelguiden

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.