Inför V86 multijackpot onsdag: Drömmar ska uppfyllas och nollor ska spräckas

86

Inför V86 multijackpot onsdag Drömmar ska uppfyllas och nollor ska spräckas

Han har redan mosat fjolårets siffror totalt och då återstår ändå en tredjedel av 2020. Hans Crebas har verkligen hittat rätt på sin nya hemvist och under onsdagskvällen kan han hjälpa spelarna till åtta rätt när det bjuds på multijackpot på V86 när Super Days går i mål.
– Jag kan nästan garantera att Isan slutar bland de tre främsta på onsdag, säger Crebas.

2019 blev det sex segrar på 93 starter och 669 700 kronor inkört till stall Crebas vilket gav en segerprocent på sex. I år är samma procentsats uppe i 19 sedan han redan nu tredubblat fjolårets segerskörd och i inkörda pengar är han förbi 1,5 miljon kronor.
– Det är flytten till Bjertorp som är hela anledningen till lyftet för stallet. Det är en underbar anläggning vi flyttat till där allting fungerar klockrent, berättar Hans.

”Ska man se något positivt med Corona…”
Crebas stannar inte med sin hyllning till familjen Benders anläggning där.
– Jag har fått en nytändning i och med flytten och här kan jag lägga mer tid på hästarna än innan. Då var det banor som skulle sladdas och annat som skulle lösas, men här har vi en grym banmästare som alltid håller allt i toppskick och då har man mer tid till det viktigaste, nämligen hästarna.
– I princip alla har alltid haft bra resultat på Bjertorp och den lugna miljön gör verkligen gott för både hästar och människor, säger holländaren.
Flytten till Bjertorp har också inneburit ett bredare material i stallet vilket givetvis är en annan parameter till de kraftigt förbättrade resultaten.
– Vi har ökat antalet hästar i stallet med 50 procent sedan flytten och en del i detta är också coronavirusets framfart. Givetvis hade man helst sluppit det, men ska man se något positivt med det hela är det att jag fått in en del hästar från Holland samt Belgien och däribland Isan, berättar Axevallatränaren.

Dröm i uppfyllelse för ägaren
Under onsdagskvällen kan det fyraåriga stoet efter Felix du Nord ordna ”Hasses” första tränarseger på Solvalla och det har han väntat på länge.
– Jag har ett gäng andraplatser och inte minst med Condor Motion som på annandag jul 2015 gick oerhört bra som tvåa bakom Candor Hall efter en rejäl startgalopp.
Första kusksegern på Solvalla får han dock vänta på, men ersättaren skäms inte för sig.
– Jag är ju som de flesta känner till avstängd, men mitt i allt tråkiga gällande detta kan vi uppfylla en dröm för ägaren. Han är nämligen i Sverige under två veckor och har alltid drömt om att få Örjan Kihlström i sulkyn på någon av sina hästar.
– Egentligen hade jag inte tänkt att anmäla Isan till detta lopp, men man är ju travnörd och på kvällarna i soffan sitter jag och letar i ”propparna”. Då hittade jag detta lopp med 60.000 kronor i förstapris samtidigt som hon var ensam på start när jag anmälde. Hon är i så grym form för dagen att då fanns det ingenting att tveka på, berättar Crebas.
Att anlita Örjan är dock inte alltid det lättaste, men den här gången hade både ägare och tränare lite tur.
– Jag drog iväg ett sms till Örjan direkt på kvällen och fick till svar att han jättegärna ville köra bara ingen av hans ordinarie tränare skulle anmäla och denna gång lyckades vi ducka detta.
– Därmed uppfyller han ägarens dröm bara genom att köra hästen och dessutom kan han alltså besanna min dröm med att ta första tränarsegern på Solvalla – det har man trots allt drömt om sedan man var barn, säger Crebas.

”Hade vunnit V75 med lucka”
Hans Crebas är förhoppningsfull inför onsdagskvällen och att Isan är segerlös efter karriärens tolv starter samtidigt som det står en sexa i kolumnen för andrapris verkar han inte särskilt oroad över.
– Det brukar inte vara en slump när raden ser ut så och jag har haft andra bra hästar som inte riktigt plockat fram vinnargnistan när det vankats upplopp.
– På det sättet känns dock inte Isan och det har varit mycket tillfälligheter inblandade. Bland annat hade vi kunnat vinna V75 på Axevalla under Stochampionatshelgen om det löst sig. Då blev hon fast med rubbet.
– Näst senast fick hon varva på en 12-tid i ledningen på Vaggeryd och blev lite trött sista biten, medan Markus B Svedberg körde ett snyggt lopp med henne senast. Jag ville gärna att hon skulle få ett rygglopp efter det tuffa loppet på Vaggeryd vilket han gav henne, men luckan kom lite för sent för att segernollan skulle spräckas – Axevallas upplopp var för en gångs skull lite för kort den gången, berättar Crebas.

”Förvånad om han inte kör i spets”
Bjertorptränaren är optimistisk inför onsdagskvällen och är väldigt nöjd med förutsättningarna.
– Jag spetsade ju med henne från springspår för tre starter sedan och att Örjan ska bränna spets från innerspår på startvolten med bara en konkurrent på samma fålla är långsökt. Taktiskt får han sedan lägga upp det som han vill, men jag skulle ju bli förvånad om han inte kör i ledningen då hästen är såväl stark som snabb, funderar Crebas.
Dessutom är det dags att dra lite växlar rent utrustningsmässigt till denna start.
– Tidigare har hon tävlat med endast en murphybländare, men nu slår vi på en can’t see back-muff på andra sidan för att få henne lite mer fokuserad.
– Dessutom har hon gått med såväl fasta tussar som huva i voltstart tidigare då hon varit ovan startmetoden från hemlandet, men hon har varit hur stabil som helst i volten varför vi plockar av huvan till denna start, meddelar Hans.
Formen oroar inte heller ”den flygande holländaren” vars travliv flyter på strålande för dagen.
– Vi körde ett lugnt sista jobb i måndags och då kändes hästen lika formstark som tidigare, avslutar succétränaren.
Det låter som att det är upplagt för att såväl Isan som Hans Crebas kan få spräcka varsin segernolla under onsdagskvällen.

Föregående artikelInför V75/jackpot: Esprit Sisu står på tur i guld
Nästa artikelInför V86 multijackpot onsdag: Svanstedt har favorithotet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.