Inför V86® ”Nimbus C.D. kändes dunderfin senast – ännu vassare nu”

76

Inför V86® "Nimbus C.D. kändes dunderfin senast – ännu vassare nu"

Nimbus C.D. är tillbaka igen.
Mats Sundins snackhäst satt fast med gott om krafter kvar senast och är en outsider på V86®.
– Han kändes dunderfin senast och borde vara ännu lite vassare nu. Formen är kraftigt på väg tillbaka, säger tränaren Peter G Norman som har ytterligare en intressant häst med på V86.

Onsdagens miljonspel avgörs på Åby och Solvalla. I det avslutande snabbloppet på huvudstadsbanan drabbar flera startkatapulter samman över sprinterdistans. Inti Boko, Disco Volante och Nimbus C.D. har spåren fem, sex och sju och den sistnämnde är rejält på gång igen efter en sjukdom. Den tioårige karismatiske fuxen var ett stort stallskrik i V75 på Romme näst senast, men var då inte frisk.
– 7 Nimbus C.D. (V86-8) var väldigt fin i Rättvik för tre starter sedan då han gick i mål med lätta fötter på 1.10,5. Det blev mycket skrik på honom gången efter i V75 men då var han tyvärr helt under isen. Han var nedsatt av ett virus och fick ta igen sig i tre, fyra veckor innan han blev frisk. Sedan fick han träna på igen och var fin senast, säger Peter G Norman.
Senast var Nimbus C.D., som delägs av hockeyprofilen Mats Sundin, tillbaka igen och såg fulltankad ut som fastlåst genom mål med krafter kvar.
– Han hade spår tolv över kort distans och fick ett snällt lopp och satt fast. Hästen kändes dunderfin och gick i mål med gott om krafter kvar. Det känns som att formen är kraftigt på väg tillbaka igen och han har gått lite backjobb efteråt och allting är bara bra med honom. Han känns också väldigt fräsch och fin och har inte haft några problem med sin gamla skada, peppar, peppar.

”Är riktigt taggad – nu blir det jänkarvagn”

Vad säger du om onsdagens start i V86-8 med spår sju bakom bilen?
– Han kommer att göra ett bra lopp och formen bör vara ännu lite vassare nu med loppet i kroppen. Hästen hade inte gått något tempojobb inför senast utan bara tränat i backen. Det känns i alla fall så att han har tagit det på rätt sätt. Det kommer såklart att krävas flyt från det här läget men vi får försöka vara med från början och hitta ner bakom startkatapulterna som är invändigt.
– Det skulle vara kul om han fick ett bra lopp nu och få syn på vart han står för dagen. Han känns som sagt riktigt taggad och med tanke på att han kändes otroligt fin senast tycker jag inte att han är helt borta med ett bra lopp. Vi kör barfota fram och med öppet huvudlag som vanligt, men nu lägger vi på en jänkarvagn när det är bilstart. Han fick med vanlig vagn senast när det var voltstart, säger Norman.

”Väldigt snärtig och fin – är med i matchen”
Solvalla-tränaren har ytterligare en intressant häst till start på V86 och det är Cash Cowboy i V86-6. Hästen blev hårt betrodd i V75 senast men det slutade med galopp kort efter start. Nu är förutsättningarna spår sex bakom startbilen med Rikard N Skoglund i sulkyn.
– 6 Cash Cowboy (V86-6) galopperade efter 100 meter när det gick väldigt fort in i svängen. Han rumplade till och slog sig på ett knä och kom ur rytmen. Han kunde inte hitta tillbaka till travet igen vilket var synd för hästen såg väldigt snärtig och fin ut och hade känts otroligt bra i träningen innan dess.
– Det känns i jobben som att formen ska vara fortsatt bra och han känns laddad. Nu är spåret en bit ut och det gäller även här att ha lite flyt och hitta ner i banan. Har han lite tur så blir jag inte et dugg förvånad om ha är långt framme. Han är med i matchen med en bra resa som det känns. Vi fortsätter med skor runt om och jänkarvagn. Den enda ändringen kan bli huvudlaget, men det vill jag vänta med beroende på hur han är i värmningen. Han gick med stängt huvudlag senast men eventuellt blir det öppet nu, säger Peter G Norman.

Föregående artikelFem tippar V75 till Romme 14 november 2020
Nästa artikelInför V75® (dubbeljackpot): Elfving har laddat på hemmaplan

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.