Inför V75® (dubbeljackpot): Elfving har laddat på hemmaplan

107

Inför V75® (dubbeljackpot): Elfving har laddat på hemmaplan

V75® på hemmaplan – kryddat med en dubbeljackpot.
Då har Rommetränaren Joakim Elfving laddat.
– Mina två i bronsdivisionen har likvärdiga chanser och båda kan vinna.

Joakim Elfving, 32, tar steg varje säsong. Årets målsättning att dubbla inkörda pengar är redan i hamn. I fjol tjänade stallets hästar drygt 1,9 miljoner kronor, i år drygt 4,8 miljoner hittills.
– När året började var målet att dubbla siffrorna, vinna 50 lopp och köra in fyra miljoner och det har vi lyckats med. Vi hade även ett mål att vara med i ett större lopp och lyckas och det klarade vi också när Mi Ma Ohrtus vann Svampen.
– Målet nästa år blir att försöka dubbla igen. Det ser bra ut i stallet med 40 unghästar så det tycker jag är rimligt. Jag tycker vi hittat ett koncept som fungerar både för de yngre och de äldre hästarna. Jag hoppas bara detta är början, säger Rommetränaren som har 68 hästar på träningslistan.
Totalt har det blivit 66 segrar hittills i år och det placerar stallet på 14:e plats i landet.
– Jag hoppas kunna hålla bland de 15 bästa i år och sedan siktar vi på topp 10 nästa.

”Kul att elitserien kommer hit”
På lördag gästar V75® Borlänge och Rommetravet. Joakim Elfving har förstås laddat för travfesten på hemmabanan, endast en kilometer från egna gården. V75 som kryddas av en dubbeljackpot med chans till 60 miljoner kronor för en eventuell ensam vinnare med sju rätt.
– Det är kul att elitserien kommer hit och att vi även har några hästar ut. Det är förstås lite tråkigt att vi inte kan ha någon publik, det blir inte samma grej runt omkring. Men nu får hästägarna i alla fall vara på restaurangen.
Först ut av Joakim Elfvings trio på V75 är 4 Royal T.N. (V75-4), som lottats till innerspår på 20 meters tillägg över dryga tre kilometer med Rikard N Skoglund i sulkyn.
– Innerspår lite lurigt för honom då kan inte är så snabb ut, men distansen är plus. Vi provade på vårkanten men då hoppade han, men det kändes bra med den långa distansen för honom. Han är på gång att hitta formen och jag tycker det är en häst som alltid gör sitt jobb. Stämmer det för honom så blir jag inte förvånad om han är med där framme och krigar, säger Joakim Elfving.
I bronsdivisionen som avslutar V75 har Joakim Elfving två chanser: 2 Global Tailwind (V75-7) som lottats till spår 2 bakom startbilen tillsammans med Örjan Kihlström och 11 In Love Boko (V75-7) som fått bakspår tillsammans med Rikard N Skoglund.
Hur resonerade du kring kuskvalen?
– Det var Rikard som fick bestämma och han valde att köra In Love Boko. Jag tycker det är bra att han kör In Love Boko som är lite svårare, så det var ett bra beslut.
Hur ser du på chansen för dem?
– De har bra form bägge så det är svårt att säga att någon är bättre än den andra. In Love Boko är mer allround och över full väg att det ett plus att det är han som fick bakspår. Han vann från spår 12 för tre starter sedan här hemma på Romme. Han behärskar de här lägena.
– Global Tailwind är startsnabb och okomplicerad. Båda har form och jag tror att båda har chans, båda kommer att gå optimalt balanserade.
Bästa chansen av dina tre på V75?
– Mina två i bronsdivisionen har likvärdiga chanser och båda kan vinna.

Föregående artikelInför V86® ”Nimbus C.D. kändes dunderfin senast – ännu vassare nu”
Nästa artikelInför V86®: Full gas

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.