Inför V86: Nio segrar på elva tävlingsdagar

214

nio

”Goldfinger” har toppform.
Nio av de senaste elva tävlingsdagarna har slutat i vinnarcirkeln för kusken Bosse Eklöf.
– Är man på bra humör blir det ringar på vattnet och det flyter över även på hästarna.

Sommarturnén fortsätter för V86 och den här veckan är det Bollnäs som är värd för travfesten och precis som på Åby förra onsdagen kryddas omgången med en jackpot.
I Bollnäs väntar tio miljoner kronor för den som eventuellt lyckas bli ensam med alla rätt.
Bollnäs bjuder givetvis på kallblod på kupongen och i två av de åtta loppen får vi se de charmiga hästarna.
Kusken Bosse Eklöf har en förkärlek till den nordsvenska hästen.
– Att köra kallblod är det roligaste. Dagens kallblod har mycket gemensamt med de franska hästarna. De är lite mer känsliga på alla sätt jämfört med våra varmblod.

Osvenskt kaxig
Bosse Eklöf, 56, har kört drygt 16 200 lopp och vunnit nästan 1 900 av dem. Siffror han är stolt över.
– De visar väl att man gjort något rätt. Jag tycker att jag kan köra häst. Ibland kan man känna att: Jäklar, i dag vann jag och inte hästen. Det är osvenskt att säga och tycka så, men det är jag.
Är det därför de spelar Goldfinger när du vinner på hemmabanan Bergsåker?
– Den passar väl bra. Men det var faktiskt ”Lillis” Olsson som valde den när han jobbade på Bergsåker. Jag hade två andra låtval.

Formstark kusk
Om de spelar Goldfinger på Bollnäs är oklart men i vilket fall som helst har Bosse Eklöf fyra chanser att visa upp sin körkonst inom V86-spelet där han kör två varmblod och två kallblod.
Och det är en formstark kusk som åker till Bollnäs. Fakta är att sedan 20 maj har Bosse Eklöf tävlat elva dagar och vunnit lopp nio. De två dagar han missat körde han bara ett lopp per dag och förlorade mot stjärnorna Hallsta Lotus och Tekno Odin.
Onsdagens två varmblod, 11 Regina One (V86-2) och 11 Tarpoon Bris (V86-8), är båda nya bekantskaper för Bosse Eklöf.
– Jag har inte kört någon av dem tidigare. Regina One känner jag inte till så bra, men Tarpoon Bris tycker jag är en jättefin häst även om han inte vunnit så många lopp. Det ska bli inspirerande att köra.

Döpt efter ett brottargrepp
Mer koll har Bosse Eklöf på kallbloden 1 Qravatt (V86-3) och 7 Remelden (V86-5).
– Qravatt har jag kört vid nio av hästen elva segrar och jag hjälper även till och kör snabbjobb med honom. Det är väl också mitt fel att han är med i det här loppet som blev tuffare än vad jag hade trott. Det känns som att han måste rekordsänka för att tjäna pengar här. Normalt ska det passa honom med högt tempo men det känns som att det här loppet kommer att gå för snabbt för honom.
Bosse Eklöf bjuder även på historien bakom namnet Qravatt.
– Det är en brottningsterm på ett strypgrepp som blev förbjudet efter OS 1948, tror jag. Tränaren Ingrid Nymans farfar ”Acke” Grönberg var brottare och tog OS-guld 1948 och 1952 och blev även världsmästare 1950. Det är en brottarfamilj och därför de döper hästarna efter brottningstermer.

Bästa chansen på V86
Åter till V86 och onsdagens bästa chans för Bosse Eklöf.
– Remelden har en bra chans och som jag ser det är det Jenny R.G. och Voje Nido som blir svårast. Men egentligen är kanske startspåret värst emot. Hästen är inte startsnabb, även om han kan öppna lite bättre vissa dagar än andra. Senast tog vi av bootsen och han går nu helt ren och kanske blev han lite mer startsnabb av det. Han är bra, jag körde strax under 1.22 sista varvet senast och hoppas nått liknande hela vägen den här gången över sprinterdistans.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.