Inför V86: Ny uppvisning av den late?

199

late

Tidied Accelerator är ett av de latare djuren hemma i stallet.
Det är på banan hästen med det tungvrickande namnet skärper sina sinnen.
Den urstarke fyraåringen har gått fram som en slåttermaskin i loppen i år och tjänat drygt 850 000 kronor.
Stefan ”Tarzan” Melander tror på bra chans till en ny seger i den inledande V86-avdelningen på onsdag.
– Han är grymt stark hästen. Öronen bara flaxar på honom – och sedan bara ökar han.
Hingsten efter Yankee Glide har segrat 13 gånger på 30 starter i karriären. Senast blev det seger i V86 på Solvalla där Tidied Accelerator återigen svarade för ett stenkrossarlopp.
Örjan Kihlström styrde tidigt fram med fyraåringen som knäckte ledarhästen och gick undan till seger. V86-segern innebar att hästen klev över en miljon kronor intjänat.
– Det är en otroligt stark häst. En ruskigt stark häst. I träningen är han nästan bara oduglig. Lika dant är det när man värmer under tävlingsdagen. Vi kör i 1.40.tempo. Smackar man på honom går han förstås fortare men det är ett upplägg vi håller oss till i alla fall och han verkar trivas bra med det, säger Solvallatränaren Stefan ”Tarzan” Melander.
Den late var något av ett hopplöst fall i början hemma på Melanders gård i Enköping. Tränaren minns att han lite håglöst anmälde honom till ett kvalificeringslopp i mars 2011 på Solvalla.
– Hela tiden oduglig i träningen. Men jag hade plats på bussen in till Solvalla och körde kvalloppet i alla fall. Då var det som om något hände. Det gick 1.17 i ett varv där och han gjorde det på ett otroligt enkelt sätt. Sedan har det bara rullat på.

Utestängd importhäst
Tidied Accelerator är född i USA och är utestängd från några av de stora unghästloppen. Att han är en importhäst diskvalificerar honom också från att nomineras till titeln Årets Fyraåring i Sverige.
I V75 får importer kliva in först i bronsdivisionen. I somras hade Melanders häst tjänat tillräckligt med pengar för att vara med där. Han vann ett försök och senare finalen i bronsdivisionen framåt höstsidan efter riktigt tuffa löpningar.
– Han har haft så jävla dåliga lägen mest hela tiden. Tur att han är stark då. Öronen bara flaxar på honom – och sedan bara ökar han. Ja, han är otrolig, säger Stefan Melander.
Det blev ett fint fjärdespår bakom bilen i V86-1 på onsdag med Örjan Kihlström i vagnen. Vad säger du om chansen?
– Är allting bara normalt borde det vara en bra chans. Vi ändrar inget i utrustningen.
Dina övriga hästar i V86-omgången då? 9 Inhibited startar i samma lopp som Tidied.
– Han är fruktansvärt ojämn och just på den här hästen känns det som att polletten inte åker ner helt enkelt. Annars är det jättebra kapacitet i honom. Formen är svårbedömd också.
I V86-2, From Aboves lopp för treåringar, startar 12 Pine Cool. Chans trots bakspår?
– Hästen har kanonform. Läget är iskallt och med ett bättre spår hade jag rekommenderat att spelarna skulle strecka honom. Det är alltid svårt från såna här lägen…men det är en glad häst och jag skulle inte bli överraskad om han är med i striden ändå.
Segerchans med 10 Digital Motion i V86-3?
– Han går faktiskt jädrigt bra och särskilt imponerad var jag av honom näst senast. Kan inte motståndet men det är en fin häst som börjat fungera som vi hoppas alldeles på slutet här.
Emma Gee Sans lopp för treåriga ston avslutar omgången där stallet selar ut 4 Technology och 10 Full Forward.
– Vi var nöjda med Technology senast. Om hon får gå lite i ryggar så kanske det löser sig. Full Forward har tjänat snabba pengar och Ulf Ohlsson var nöjd med henne senast. Det är två streckvärda fina hästar och ska räknas när de möter jämnåriga.
Sammantaget…är Tidied Accelerator bästa chansen?
– Ja, det måste man ju tro.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet