Inget Frankrike för mysteriet Caballion

205

mysteriet

Caballion – en av landets hetaste travare – har satt myror i huvudet på publiken i år genom sitt sätt att vara.
Nu ställer bröderna Henrik och Fredrik B Larsson in den tänkta resan till Frankrike för en grundligare genomgång av hästen.
Caballion har flera gånger visat att det är något som stör honom i slutskedet av loppen. Senast i lördags på Solvalla tappade sexåringen travet på upploppet och galopperade.
Tränarna Henrik och Fredrik B Larsson har nu beslutat att Caballion ska få gå till vintervila. Det blir inget tävlande i Paris i vinter vilket annars varit på tal en tid.
– Frankrikeresan är inställd. Nu blir det full koncentration och fokus på att hitta hans problem som är väldigt svåra att finna. Hästen är väldigt fräsch i träningen – och i alla provstarter och värmningar känns han som en dröm. Problemen kommer i slutet av loppen och nu ska vi göra allt vad som går för att reda ut det, säger Fredrik B Larsson.
Den käcke fuxen är sex år gammal och har tagit 19 segrar på 52 starter. I prispengar har det blivit drygt fyra miljoner kronor.
Samtidigt har mycket pengar runnit ägaren ur händerna på grund av hästens agerande i slutstriderna.
– Han är i fantastisk form och kändes bra hela tiden i lördags ända tills han tappade travet. Det är frustrerande. Vi har gjort allt vi kan för att få till det här men inte lyckats hittills. Nu har vi bestämt att det blir en längre paus och vi kommer att göra allt vi kan för att reda ut hans problem tillsammans med den expertis som finns, säger Fredrik B Larsson.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86: Ny uppvisning av den late?
Nästa artikelInför V75: Julafton en Lördag