Inför V86 och V75: Per Linderoth

428

image

Med ett starkt fjolår i ryggen har Per Linderoth fått en kanonstart även på 2014.
Stallets hästar har redan passerat en miljon kronor intjänat.
– Jag är riktigt nöjd med hästarna, säger Bergsåkertränaren som har förhoppaningar både på V86 och V75 den här veckan.

Per Linderoth är en tränare kusk som tar för sig allt mer. I fjol mer än dubblade stallets sina siffror som stannade på drygt 4,3 miljoner kronor.
Som kusk blev det drygt sju miljoner kronor inkört 2013.
– Det går bra och det känns som vi i år har förutsättningar för att det ska ytterligare bättre. Bland annat har vi ökat antalet hästar från tidigare runt 25-27 till 37. Det känns som att stallet hela tiden utvecklas, säger Per Linderoth.
På onsdagen gör 33-åringen resan från Matfors utanför Sundsvall till Solvalla och V86.
Med sig i transporten har Bergsåkertränaren två hästar och först ut är 3 Staro Fendi (V86-1). Den nyttige hästen har varit säkerheten själv på slutet och slutat på pallen i fem av sina sex senaste starter och det har blivit två segrar i år.

Lång formtopp
Staro Fendi står ganska hårt inne i loppet men har å andra sidan lottats till ett fint utgångsläge.
– Han är en jämn och säker häst med bra form. Han har haft form en längre tid och jag har faktiskt väntat att han ska tappa formen, men det känns inte så. Med rätt resa och rätt dag kan han vinna. Han ska ha ett lopp i ryggar och sedan gå till slut. Han är normal ut och jag tror att vi kör barfota bak som senast, säger Per Lindroth.

Passande distans
13 Ariel Boko
(V86-8) visade mycket rejäla takter senast när hon kämpade sig förbi Drillbit Ås i en snabb avslutning hemma på Bergsåker.
Nu handlar det om dubbla tillägg över grunddistansen 2 640 meter och hon möter hingstar.
– Hon har varit jämn och stabil en längre tid och gjort bra lopp. Hon har ett riktigt bra löphuvud. Det är så klart alltid svårt att stå med 40 meter tillägg på snabba banor, men hon har svårt att hänga med i korta lopp och jag tror att det är gynnsamt för henne med 2 600 meter. Jag tycker hon ska streckas. Hon kommer att tävla barfota fram denna gång, hon gick barfota runt om senast, säger Per Lindroth.

Comeback av stallets stjärna
På lördagen gör sedan stallets stora stjärna, stochampionats-vinnaren 9 Blended Scotch (V75-6), comeback och årsdebut på Umåker.
– Det känns spännande och det känns bra. Hon opererades i bägge framknäna i mitten av november och fick sedan vila till mitten av januari. Första gången jag körde henne var 13 januari. Hon känns fin i alla fall.
– Hon har tjänat stora pengar och är därmed svårmatchad så här direkt som femåring. Jag är nöjd med läget. Man får räkna med att det tar några lopp för henne att komma in i klassen, om hon nu gör det… Som fortast har hon tränat 1.18 inför comebacken.
Hur ska spelarna resonera?
– Jag tycker det är tre hästar som höjer sig över mängden och jag tror det räcker med tre streck: 3 Beer Summit, 10 Quid Pro Quo oc 11 Chapeau. Min kanske kan ta en plats bakom. Hon går barfota fram i alla fall, säger Per Lindroth.

Lars-Ove Pettersson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLunchdubbel Visby 8/5-2014
Nästa artikelElitloppet 2014: Sjunde hästen är klar!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.