Inför V86: Olsson dubbelt optimist

241

daniel

Lutfi Kolgjini skickar två hästar från Malmö till onsdagens V86-omgång.
Hjälpkusk är som oftast då det handlar om starter på Solvalla, Daniel Olsson.
– Jag är optimist och tror på bra chans med båda ”Luddes” hästar, säger Olsson.

Daniel Olsson är catchdriver till yrket och en av tränarna han kör mera frekvent åt är Lutfi Kolgjini. Samarbetet inbegriper även hjälp med träningskörning på Kolgjinis gård någon dag i veckan.
4 Mygodwhata Face (V86-2) och 3 Viking America (V86-5) blir Olssons segervapen i onsdagens V86-omgång som flaggats upp med en jackpot på elva miljoner kronor.
– Det är två jättefina hästar som kommer från bra insatser. Båda två har sett jättefin ut i jobben också, så att det är två hästar i bra form, säger Daniel Olsson.
Olssons fem senaste segrar har just bärgats med hästar tränade av Lutfi Kolgjini.
Mygodwhata Face blir hårt betrodd i den andra avdelningen, ett lopp för treåriga ston. Viking America är en av flera outsiders i treåringsloppet som körs som den femte avdelningen på V86 där kullens kung så här långt Dreams Take Time blir favorit.
– De har bra chans båda två. Vi fick bra lägen och hästarna tål att göra grovjobb själv också. Viking America vann i sin senaste start för Kolgjini, näst senast klarade han inte av banan på Solvalla och galopperade. Med normala förutsättningar, inte klafsig bana som då, handlar det om en bra häst. Jag är optimist med båda två, säger Daniel Olsson.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.